greekmotorhomers forum

The Greek motor homers forum

Το forum έκανε τον κύκλο του και ... κλείνει!

Μπορούμε να τα λέμε πλέον στο forum της Ε.Λ.Α.Τ. ή στη σελίδα μας στο facebook.

Καλή αντάμωση στα νέα λημέρια!

Ιστόχωροι που μας ενδιαφέρουνΤο ιστολόγιο μας Ταξιδεύοντας με αυτοκινούμενο

Η σελίδα μας στο Facebook

Το ιστολόγιο μας Ταξιδεύοντας ... χωρίς αυτοκινούμενο

------------------------------------------------------
Ιστόχωροι με αντικείμενο το "Αυτοκινούμενο"

Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων

Camper lovers

paramotor/ forum Camper Life

Zampetas.gr Forum

Navigation


  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Poll

  Προτίθεμαι να συμμετάσχω στη Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ. ?

  [ 5 ]
  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Bar_left71%Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Bar_right [71%] 
  [ 0 ]
  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Bar_left0%Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Bar_right [0%] 
  [ 2 ]
  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Bar_left29%Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Bar_right [29%] 

  Total Votes: 7
  aef
  aef
  Admin

  Number of posts : 54
  Age : 63
  Location : Athens, Greece
  Registration date : 2008-12-06

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Γενική συνέλευση της Ε.Λ.Α.Τ. , 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by aef on Sun Jan 03, 2010 9:16 pm

  Όπως ενημερώθηκα από το site της Ε.Λ.Α.Τ., το Δ.Σ. της Λέσχης καλεί τα μέλη και τους φίλους της, στην ετήσια γενική συνέλευση που θα γίνει στο Μοσχοπόδι το τριήμερο 29-30-31 Ιανουαρίου 2010. Από το κάλεσμα-πρόσκληση, επισημαίνω:

  • Το Σάββατο 30/01/2010 (10:00πμ) στα πλαίσια της Γ.Σ. θα γίνει ο απολογισμός του απερχομένου Δ.Σ., τοποθετήσεις μελών και υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Δ.Σ.
  • Την Κυριακή 31/01/2010 (09:00-11:30πμ) θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

  Επειδή, η Ε.Λ.Α.Τ. αποτελεί το μοναδικό μαζικό φορέα των ελλήνων camper-ιστών και βέβαια όχι όλων, μήπως είναι ευκαρία να ακουστούν στη Γ.Σ. οι θέσεις και προβληματισμοί που κατά καιρούς αναπτύσσονται στα forums και σε συζητήσεις από μέλη αλλά κυρίως από μη μέλη της Λέσχης? Αναμφίβολα, τα ζητήματα που μπορούν να τεθούν είναι αρκετά και κατά την άποψη μου δεν μπορούν να εξαντληθούν στα πλαίσια μιας Γ.Σ., αλλά το βέβαιο είναι ότι δίνεται η ευκαιρία για τη συγκρότηση ενός Δ.Σ. που θα αναλάβει την ευθύνη υλοποίησης ενός "διαφορετικού" σχεδίου δράσης.

  Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι κατά πόσο υπάρχει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σε μια τέτοια προσπάθεια και βέβαια αν δεν υπάρξει, μάλλον οι δραστηριότητες της Λέσχης για το διάστημα της επόμενης θητείας του νέου Δ.Σ. θα εξαντλούνται μάλλον σε "εκδρομικού" χαρακτήρα ενέργειες και για τις "αιρετικές" θέσεις θα έχουμε όλο το χρόνο να τις συζητάμε στα forums και κατ' ιδίαν!
  Verso
  Verso

  Number of posts : 52
  Age : 60
  Location : ATH
  Registration date : 2009-02-14

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by Verso on Thu Jan 14, 2010 4:14 am

  Μεγάλο και σημαντικότατο θέμα ανοίγεις αγαπητέ φίλε aef με το ερώτημα σου για το αν και κατά πόσο υπάρχει το ενδιαφέρον της συμμετοχή μας στην προσπάθεια αυτή. Δεν σου κρύβω πως με την ανάρτηση του θέματος σου με έβαλες σε δίλημμα να συμμετάσχω ή όχι ως φίλος στην ετήσια γενική συνέλευση της λέσχης.
  Όπως και συ γνωρίζεις και επισημαίνεις, κατά καιρούς στα forums αναπτύσσονται συζητήσεις και προβληματισμοί για τον τρόπο λειτουργίας της Ε.Λ.Α.Τ. Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς υπεύθυνος ή εκπρόσωπος της δεν μπήκε στον κόπο να δώσει κάποια απάντηση σε θέματα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τα μέλη των campero-forums.
  Κρατώ πάντως τις επιφυλάξεις μου, αν τα μέλη της ΕΛΑΤ θέλουν να αλλάξει κάτι με την προσθήκη καινούργιων μελών, με νέες ιδέες και προτάσεις σε θέματα περιοδεύοντος τουρισμού ή προσπάθειες για διεκδικήσεις και λύσεις σημαντικών προβλημάτων του χώρου (χώροι στάθμευσης-ανεφοδιασμού, φορολογικά, τέλη, διόδια κλπ). Μήπως ο εκδρομικός και παρεΐστικος χαρακτήρας της λέσχης ικανοποιεί την αγαπητή και εκτιμηταία παρέα της ΕΛΑΤ?
  Είναι γνωστό πως σε τυχαίες εκδρομικές συναντήσεις με συνcamper-ιστες μέλη της λέσχης, μετά τις αλληλοσυστάσεις η επόμενη ερώτηση που ακολουθεί να είναι: <<είσαι μέλος της λέσχης?>> Χαριτολογώντας να αναφέρω πως στη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών στο εξωτερικό, την στιγμή που πλησίαζα το ταμείο ενός camper-market, ζευγάρι συμπατριωτο-camper-ιστών μας ρώτησαν:
  <<Έλληνες είστε?>>... μάλιστα.. απάντησα.. <<είστε στη λέσχη?>>... άντε πάλι λέω.. ΟΧΙ δεν είμαστε... και εκεί διακόπηκε εκ μέρους τους η ωραία μας συζήτηση!!! Άραγε είναι τόσο σημαντικό να είσαι μέλος της συγκεκριμένης μοναδικής λέσχης και δεν το γνωρίζω?

  Εξ αιτίας του ερωτήματος σου λοιπόν φίλε aef και θεωρώντας σε ικανότατο και πολυτιμότατο, ως ενεργό μέλος κάθε τουριστικής λέσχης, ένοιωσα την ανάγκη να ξανασκεφτώ αν έχω κάνει κάποιο λάθος στην μέχρι σήμερα επιλογή μου, να μην είμαι μέλος της συγκεκριμένης λέσχης. Το ότι είναι η μοναδική στον χώρο μας ή ότι ονομάζεται “Ελληνική” δεν νομίζω πως είναι και ο βασικότερος λόγος να είναι κάποιος μέλος της, όσο ίσως είναι ο σκοπός ίδρυσης και ύπαρξης ενός συλλόγου.
  Διαβάζοντας για άλλη μία φορά το καταστατικό ίδρυσης, μέσα από το ολοκαίνουργιο site (κατ' εικόνα) εστιάζω την προσοχή στο άρθρο 2 και τους σκοπούς του σωματείου, προσπαθώντας να καταλάβω αν ανταποκρίνονται στον έως σήμερα τρόπο λειτουργίας της.... Δηλαδή:

  1. Η διάδοση του τρόπου ζωής με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, ως μέσο για ταξίδια, αναψυχή και διαβίωση κοντά στη φύση.
  Νομίζω πως τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και μάλιστα τον τελευταίο καιρό “χλιδάτα”, περισσότερο ζήλια και φθόνο μπορεί να προκαλέσουν, παρά διάδοση του τρόπου ζωής. Πόσο μάλλον όταν το καλοκαίρι κάποιοι ασυνείδητοι από μας, διαβιώνουν κοντά στη φύση, “ψωνίζοντας” πρώτη μούρη παραλιακά οικόπεδα, με αποτέλεσμα οι λουόμενοι να μας κοιτούν με μισό μάτι.
  2. Η ανάπτυξη σχέσεων καλής συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της Λέσχης και η οργάνωση εκδηλώσεων γενικότερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
  Θα συμφωνήσω με την ανάπτυξη των σχέσεων (αν και γενικότερα οι camper-ίστες δημιουργούν μεταξύ τους εύκολα σχέσεις και εκτός λέσχης) αλλά θα διαφωνήσω με τις εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Εκτός και αν πολιτιστικό ενδιαφέρον σημαίνει χαβαλές, χορός και μπριζόλες. Ίσως και να είμαι ανημέρωτος περί πολιτιστικών ενδιαφερόντων, άλλα τουλάχιστον στις εκδρομικές φωτο της λέσχης, μόνο φωτο-εστιάσεις από τα προαναγραφόμενα ενδιαφέροντα διακρίνω.
  3. Η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών και η ενημέρωσή τους με κάθε δυνατό μέσο (έντυπα, DVD κλπ) για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
  Ας σκεφτεί ο καθένας μας τι πληροφορίες έχει συλλέξει από την λέσχη και πόσες από άλλες πηγές για ενδιαφέροντα όπως: ταξίδια, χώροι στάθμευσης, εξοπλισμός, επισκευές κλπ
  4. Οι παρεμβάσεις σε οικολογικά θέματα και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στα μέλη του.
  Αξιέπαινη και επικροτέα η δεντροφύτευση της λέσχης!!! Όταν όμως ορισμένα μέλη της δυσκολεύονται να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική συνείδηση τους και αδειάζουν τις δεξαμενές τους σε ρίζες δέντρων ? Ας φροντίσουν τουλάχιστον να καλύψουν τα αυτοκόλλητα αναγνώρισης μέλους στα camper τους.
  5. Η σύνδεση και συνεργασία με ανάλογους φορείς της χώρας μας και του εξωτερικού.
  Αυτό τι είναι πάλι? Πότε ? Η Ε.Λ.Α.Τ ?
  Απ’όσο γνωρίζω 3-4 συνcamper-ιστες μέλη-δημιουργοί του Greek Internet Motorhome Club, πραγματοποίησαν τον Οκτώβρη συνάντηση στα Γιάννενα, με την συμμετοχή 18 Ευρωπαίων camper-ιστών μελών της F.I.C.C. και της SIWA με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών, ακόμη και την ανάλυση του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου σε ότι αφορά το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Και μπράβο τους!!!
  6. Η σχεδίαση και υλοποίηση ομαδικών εξορμήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με παράλληλη δραστηριότητα για την ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
  Ταξίδια-συγκεντρώσεις έγιναν. Όμως πότε και που διαδόθηκε η πολιτιστική μας κληρονομιά ? Μήπως το site της λέσχης είναι ανημέρωτο?
  7. Η διοργάνωση ή συνδιοργάνωση με τις Δημόσιες Αρχές, τους τοπικούς φορείς και οργανισμούς, εκδηλώσεων τουριστικού – ιστορικού – ψυχαγωγικού – πολιτιστικού – οικολογικού – φιλανθρωπικού κλπ ενδιαφέροντος.
  Για το οικολογικό θέμα να το ξαναπώ. Συγχαίρω και επικροτώ την δεντροφύτευση, όπως και την συλλογή – αποκομιδή των σκουπιδιών!!!
  Τα υπόλοιπα? Πέρα από επισκέψεις σε αποκριάτικα καρναβάλια πότε υπήρξαν όλες αυτές οι εκδηλώσεις? Μήπως “κάηκαν” τα φιλμ?
  8. Η προώθηση, ανάδειξη και επίλυση ζητημάτων, που προκύπτουν για το αυτοκινούμενο σαν νέα παρουσία στην Ελληνική Επικράτεια.
  Αυτό ασ’το καλλίτερα.... Ή μάλλον να μην είμαι και αγνώμων υπάρχει η επιτυχία της αναγνώρισης των αυτοκινούμενων ως επιβατικά, στα διόδια Αφιδνών – Τραγάνας!!!!!

  Τι λές λοιπόν αγαπητέ φίλε aef....
  Nα συμμετάσχω στη Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ ?
  Ή
  Nα συνεχίσω να οραματίζομαι παρέα με τους εκτός Ε.Λ.Α.Τ φίλους camper-ίστες την δημιουργία ενός νέου motorhome-club, βασιζόμενου σε ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας, που θα στελεχωθεί από ικανά και με διάθεση προσφοράς άτομα “ψαγμένα” με το αντικείμενο του αυτοκινούμενου τουρισμού?
  avatar
  magbas

  Number of posts : 20
  Registration date : 2008-12-08

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by magbas on Fri Jan 15, 2010 12:48 am


  Δεν ξέρω πώς αλλά με αφορμή την παροιμία -αν δεν λαλήσει ο τζίτζικας, δεν είναι καλοκαίρι! πού κυλά στο forum και την ψηφοφορία για την Γενική Συνέλευση τις ΕΛΑΤ ήθελα να εκφράσω την γνώμη μου μια και ό αγαπητός aef μας προτρέπει να το κάνουμε.
  Και θέλω να απαντήσω με παροιμίες μια και αυτές με λίγα λόγια δίνουν βαθύ νόημα.
  1. Οι γεναριάτικες νύχτες, για να περάσουν θέλουν συντροφιά και κουβέντα.
  Δεν ξέρω πώς αλλάκάθε Ιανουάριο με αφορμή την συνάντηση στην Θήβα ορισμένων ιδιοκτητών
  σχετικά forum παίρνουν «φωτιά».
  Ένας ανάβει την«φωτιά» και οι άλλοι τριγύρω κάθονται αμίλητοι και αμήχανοι μπρός στο γεγονός.
  Δεν ξέρω τι περιμένουν. Ίσως τα «κάστανα» πού αν και ψημένα κανείς δεν έχει την όρεξη να τα «βγάλει» .
  2. στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
  Την ίδια φωτιά την είδαμε και πέρυσι τέτοιον καιρό. Το σπίρτο το έβαλα εγώ.
  Κάποιοι άλλοι πέταξαν τα δικά τους ξύλα και ενώ η φωτιά δυνάμωσε πάλι οι άλλοι γύρω από την φωτιά αμίλητοι και αμήχανοι όπως πάντα.
  Τα κάστανα πέρυσι:
  - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ SITE(….ιστορική η αναβάθμιση του.)
  - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
  ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤOY ΗΛΙΚΙΑΣ) ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ
  ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ (δεν προβλέπεται από το καταστατικό)
  -ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ
  ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ η
  ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ. ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.
  Τα φετινά κάστανα;
  ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών
  - Ας σκεφτεί ο καθένας μας τι πληροφορίες έχει συλλέξει από την λέσχη και πόσες από άλλες
  πηγές για ενδιαφέροντα όπως: ταξίδια, χώροι στάθμευσης, εξοπλισμός, επισκευές κλπ
  σύνδεση και συνεργασία με ανάλογους φορείς της χώρας μας και του εξωτερικού
  - Αυτό τι είναι πάλι?Πότε ? Η Ε.Λ.Α.Τ ?
  Η σχεδίαση και υλοποίηση ομαδικών εξορμήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  -Ταξίδια-συγκεντρώσεις έγιναν. Όμως πότε και που διαδόθηκε η πολιτιστική μας κληρονομιά ? Μήπως το site της λέσχης είναι ανημέρωτο?
  -Το ραντεβού στην παραλία Κορινού ή στο Δρέπανο Αργολίδας ονομάζεται σχεδίαση και υλοποίηση,ημαρτον.
  Η προώθηση, ανάδειξη και επίλυση ζητημάτων, που προκύπτουν για το αυτοκινούμενο σαν νέα παρουσία στην Ελληνική Επικράτεια.
  Αυτό ασ’το καλλίτερα.... Ή μάλλον να μην είμαι και αγνώμων υπάρχει η επιτυχία της
  αναγνώρισης των αυτοκινούμενων ως επιβατικά, στα διόδια Αφιδνών – Τραγάνας!!!!!
  3. τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς.
  Δεν χρειάζεται λοιπόν να κάνουμε συζητήσεις όνειρα και να ζούμε σε αυταπάτες. Η κατάσταση είναι όπως την ξέρουμε όλοι. Ελληνικές πρωτοβουλίες, ελληνικά αποτελέσματα. Κανένα βήμα πίσω από τα μέχρι τώρα κεκτημένα:Δικαστήρια,πρόστιμα,διωγμοί.
  Πρίν κλείσω να ρωτήσω αγαπητέ verso είσαι μέλος τις ΕΛΑΤ;
  Συγνώμη το ξέχασα το είπες ποίο πάνω : ΟΧΙ δεν είμαστε
  -ούτε και εμείς.
  Nα συνεχίσω να οραματίζομαι και εγώ παρέα με τους εκτός Ε.Λ.Α.Τ φίλους camper-ίστες την
  δημιουργία ενός νέου motorhome-club, βασιζόμενου σε ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας, που θα στελεχωθεί από ικανά και με διάθεση προσφοράς άτομα “ψαγμένα” με το αντικείμενο του αυτοκινούμενου τουρισμού?
  NAΙ

  την Ελληνική ιντερνετικη Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων
  δηλαδή Ε.ι.Λ.Α.Τ . η αλλοιώς Hellenic internet motorhome club.
  avatar
  ducato

  Number of posts : 1
  Age : 48
  Location : Athnes
  Registration date : 2010-01-15

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by ducato on Fri Jan 15, 2010 10:00 pm

  Αγαπητοί φίλοι γεια σας και καλή χρονιά,

  Σας παρακολουθώ τακτικά και γράφω για πρώτη φορά. Είμαι και εγώ από αυτούς που πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ηλεκτρονική προβολή και θα συμφωνήσω σε αρκετά πράγματα σχεδόν με όλους σας, αλλά θέλω να περάσω τους προβληματισμούς μου.

  Αν και δεν είμαι μέλος της ΕΛΑΤ σκέφτομαι να παραβρεθώ στη συγκέντρωση / κάλεσμα. Θα ήθελα να γνωρίσω ‘motorhomistes’ από κοντά, nα ανταλλάξω απόψεις για αρκετά θέματα που με απασχολούν και ίσως να προτείνω τρόπους που πιθανώς να βελτιώσουν υφιστάμενες καταστάσεις.

  Όμως η απορία μου είναι η εξής, προσπάθησε κανείς από εμάς να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες του στη λέσχη και τον αποτρέψανε; Φαίνεται ότι μεράκι και τεχνολογική κατάρτιση υπάρχει ,αρά γιατί να μην τα αξιοποιήσουμε και να πάμε τη λέσχη εκεί που θεωρούμε ότι θα έπρεπε να πάει; Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να συγκροτήσουμε την cyber ομάδα και να ασχοληθούμε όλοι από λίγο έτσι ώστε συλλογικά να απογειώσουμε…. την ελληνική motorhome σκηνή. Το βάζω σαν ιδέα διότι το κάλεσμα είναι χρονικά κοντά και μπορούμε να τα εκθέσουμε ενώπιον όλων.
  aef
  aef
  Admin

  Number of posts : 54
  Age : 63
  Location : Athens, Greece
  Registration date : 2008-12-06

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Επί των ερωτημάτων του φίλου Verso

  Post by aef on Sat Jan 16, 2010 12:02 am

  Αγαπητέ φίλε Verso,

  Ειλικρινά χάρηκα με την απόκριση σου στο θέμα που ανοίχθηκε με την ευκαιρία της Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ. και βέβαια οι επισημάνσεις σου σχετικά με την μέχρι τώρα «δράση» της και τις «συμπεριφορές» των μελών της ή έστω κάποιων από τα μέλη της ευσταθούν και επομένως είναι πολύ δύσκολο να διαφωνήσει κάποιος μαζί σου.

  Ο προβληματισμός σου επικεντρώνεται, αφού αρχικά επιχειρείς με κάποιες αναφορές σε άρθρα του καταστατικού της Λέσχης και την αποτίμηση των μέχρι σήμερα πεπραγμένων της, στο ερώτημα: κατά πόσο συμμετέχω στη Γ.Σ. ως φίλος ή «οραματίζομαι παρέα με τους εκτός Ε.Λ.Α.Τ φίλους camper-ίστες την δημιουργία ενός νέου motorhome-club, βασιζόμενου σε ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας, που θα στελεχωθεί από ικανά και με διάθεση προσφοράς άτομα “ψαγμένα” με το αντικείμενο του αυτοκινούμενου τουρισμού».

  Ο λόγος μου θα επικεντρωθεί και στα δύο σκέλη του εύλογου κατά τα άλλα ερωτήματος σου.

  Αναφερόμενος στην Ε.Λ.Α.Τ., οφείλω να ομολογήσω ότι δεν γνωρίζω ποια ήταν τα πραγματικά κίνητρα και οι στόχοι των πρωτεργατών της, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι ίδιοι οι πρωτεργάτες της θα ισχυρισθούν ότι ήταν και είναι όλα αυτά που αναφέρονται στο καταστατικό της και ίσως ακόμα κάποια άλλα που δεν είναι γραμμένα, όπως για παράδειγμα, «η δημιουργία ενός motorhome/ caravan club βασισμένου σε ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας» (Σημ. Δανείζομαι παραφρασμένα ένα τμήμα του δεύτερου σκέλους του ερωτήματος σου). Νομίζω, ότι αν μείνουμε σ’ αυτή την τοποθέτηση αρχών και στόχων λειτουργίας της εν λόγω Λέσχης ή οποιασδήποτε άλλης Λέσχης, όλοι μας θα συνηγορήσουμε και βέβαια όλοι θα εκφράσουμε την επιθυμία να συμμετέχουμε σε μια τέτοια δράση εκτός και αν η προσωπική επιλογή μας στη ζωή είναι η πορεία του μοναχικού λύκου. Μέχρι εδώ καλά, αλλά η ανάγνωση των κινήτρων και προθέσεων γίνεται μόνο με το πέρασμα του χρόνου και αυτός αποτελεί την κρίσιμη παράμετρο για την εκφορά οποιασδήποτε κρίσης. Δυστυχώς, τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της Ε.Λ.Α.Τ. δεν βεβαιώνουν για εκπλήρωση στόχων και οραμάτων, και μάλλον η πορεία της θα μπορούσε να διατυπωθεί από το στίχο του ποιητή «για αλλού κινήσαμε και αλλού ο δρόμος μας πάει»! Μήπως είναι κάτι παράξενο ένα τέτοιο ξεστράτισμα? Μήπως συμβαίνει για πρώτη φορά? Μήπως κατά σατανική σύμπτωση συναντήθηκαν – όλως τυχαίως- αρκετοί έλληνες camper-ίστες σε ένα club έχοντας σαν στόχο την αποδόμηση της έννοιας του αυτοκινούμενου τουρισμού? Μήπως βρέθηκαν κάποιοι έξυπνοι να στήσουν ένα club και να το διαφεντεύουν με σκοπό την απολαβή πρόσκαιρων χαρών που προσφέρει μια θέση «εξουσίας» ή / και προσβλέποντας σε οποιαδήποτε ιδιοτελή συμφέροντα? Μήπως τα κίνητρα ήταν αγαθά, οι στόχοι ευσεβείς αλλά η επίτευξη τους αδύνατη λόγω αδυναμίας ή ανικανότητας ή έλλειψη προσφοράς ή … ή …. Μήπως στην Ε.Λ.Α.Τ. συμμετέχουν μόνο οι «κακοί» camper-ίστες και οι «καλοί» κινούνται εκτός Ε.Λ.Α.Τ.? Μήπως ….? Μήπως ….? Τι απ’ όλα συμβαίνει ή ποια είναι τα κυρίαρχα σενάρια ή μήπως δεν συμβαίνει τίποτα απ’ όλα αυτά και τα ερωτήματα είναι πλασματικά?

  Προσωπικά, εμμένω σε απτά δεδομένα και ως τα πλέον σημαντικά θεωρώ: α) Το καταστατικό της Ε.Λ.Α.Τ., β) Η μέχρι σήμερα δράση της στα πλαίσια των αρχών του καταστατικού της και γ) Το μέγεθος της πληθυσμιακής κοινότητας στην οποία απευθύνεται η Ε.Λ.Α.Τ. ή μια οποιαδήποτε Λέσχη αυτοκινούμενων.

  Αναφορικά με το καταστατικό της, σε γενικές αρχές με βρίσκει σύμφωνο (ευνόητο άλλωστε γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν τίθεται θέμα συμμετοχής στη Γ.Σ. της Λέσχης) αλλά βέβαια χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις που δεν είναι του παρόντος. Όσον αφορά τον απολογισμό της δράσης και των πεπραγμένων της δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα περισσότερο από όσα φίλε Verso αναφέρεις στο ανωτέρω post αλλά και σε προγενέστερα καθώς και σε όσα έχουν κατά καιρούς γραφεί σε διάφορα forums από τους λάτρεις του αυτοκινούμενου τουρισμού. Τέλος, για το σημείο γ), δηλαδή ο αριθμός των εν Ελλάδι αυτοκινούμενων, θεωρώ ότι ευνόητα οδηγεί στην παραδοχή για την στήριξη και ενίσχυση ενός μαζικού φορέα και θα είναι αυτός ο οποίος κατά τον καλύτερο τρόπο θα στηρίξει σαφείς στόχους, δράσεις και ανάγκες των ελλήνων camper-ιστών.

  Επομένως τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα και οι απαντήσεις σχεδόν μονοσήμαντες. Ειδικότερα:
  α) Αν συμφωνώ με τις αρχές του καταστατικού της Λέσχης (αναγκαία συνθήκη), τότε καταρχήν μπορώ να συμμετέχω στις δράσεις της ως μέλος ή ως φίλος. Σε αντίθετη περίπτωση δεν τίθεται οποιοδήποτε ζήτημα για τη συμμετοχή μου με οποιαδήποτε ιδιότητα σ’αυτή.
  β) Εφόσον συμφωνώ με το καταστατικό της Λέσχης και εφόσον διαπιστώσω ότι λειτουργεί και δραστηριοποιείται σύμφωνα με τις αρχές του καταστατικού της (ικανή συνθήκη) τότε οφείλω να συμμετέχω ενεργά ως μέλος σ’ αυτή (Σημ. εξαιρούνται οι εκ πεποιθήσεως «σαμουράι»).
  γ) Εφόσον συμφωνώ με το καταστατικό της Λέσχης αλλά διαπιστώσω ότι δεν λειτουργεί και δεν δραστηριοποιείται σύμφωνα με τις αρχές του καταστατικού της (εδώ δεν υφίσταται ικανή συνθήκη), τότε έχω δύο λύσεις: 1. Σιωπώ και δρω πλέον όπως κρίνω, 2. Επιχειρηματολογώντας, στα πλαίσια των διαδικασιών μιας Γ.Σ. και όχι μόνο, καταγγέλλω την αδυναμία του Δ.Σ. αλλά και των μελών της να ανταποκριθούν στα καθοριζόμενα από το καταστατικό, θέτοντας ουσιαστικά προ των ευθυνών τους, οπότε είτε αλλάζει το καταστατικό για να προσαρμοσθεί στις διαθέσεις της πλειοψηφίας (Σημ. η περίπτωση υπονοεί βεβαίως την αυτόματη διακοπή οποιασδήποτε σχέσης μου με τη Λέσχη) ή αναδεικνύεται ένα νέο Δ.Σ. που θα αναλάβει την προώθηση των στόχων που ορίζονται από το καταστατικό και τις Γ.Σ. φροντίζοντας με σειρά πρωτοβουλιών την ενεργοποίηση των μελών και τη κατά το δυνατό μαζικότερη εθελοντική προσφορά τους.

  Συγχώρα με φίλε Verso, αλλά αν υποθέσω ότι υιοθετείς το πρώτο σκέλος του ερωτήματος, τότε πολύ φοβάμαι, με την προϋπόθεση βέβαια της υπόθεσης α), ότι η μόνη περίπτωση που σου «ταιριάζει» είναι η παραπάνω περίπτωση γ-2). Η υπόθεση γ-1), αποκλείεται καθώς δεν σου αρμόζει ο ρόλος της σιωπής, αντίθετα μάλιστα, αναδεικνύεις ζητήματα, θέτεις προβληματισμούς, διεκδικείς δικαιώματα!

  Συνεχίζοντας στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματος σου, αρχικά πρέπει να καταθέσω ότι προβληματίσθηκα ιδιαίτερα με τη διατύπωση «……που θα στελεχωθεί από ικανά και με διάθεση προσφοράς άτομα “ψαγμένα” με το αντικείμενο ….». Υποθέτω, ότι η στελέχωση αναφέρεται στα άτομα που θα κληθούν συγκροτήσουν το Δ.Σ. ή την «ηγεσία» αυτού του club που οραματίζεσαι. Άρα, αν δεν υπάρξουν τρεις βασικές προϋποθέσεις, τότε δεν μπορεί κάποιος να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στην «ηγεσία». Αντικειμενικά τότε συζητάμε για μια ομάδα «εκλεκτών» και τα μοναδικά ζητήματα που μένουν είναι: i) πως θα κρίνονται και ποιοι θα κρίνουν τα προσόντα των υποψηφίων «ηγητόρων» και ii) να βρεθούν μέλη που θα δημιουργήσουν την κρίσιμη «μάζα». Αν πάλι με την έννοια της στελέχωσης εννοείς όλα τα μέλη του club, τότε τα ίδια προβλήματα αναδεικνύονται και μάλιστα εντονότερα καθώς θα πρέπει να ορισθούν διαδικασίες αξιολόγησης κάθε υποψηφίου μέλους! Μήπως όμως κάτι τέτοιο, όπως και να εξηγήσουμε τον όρο της «στελέχωσης», δεν επιτρέπει την ίδρυση ενός club? Μήπως συζητάμε για ένα team το οποίο μπορεί να δρα είτε μόνο του (τότε δεν έχει την ανάγκη κρίσιμης «μάζας») είτε στα πλαίσια ενός club? Και βέβαια αν πρόκειται για μια ομάδα ατόμων, τότε αυτή η ίδια θα επιλέξει τον τρόπο παρέμβασης της, αλλά αυτό που σκέφτομαι αυτή η ομάδα αντί να ψάχνει για την αναγκαία μάζα, γιατί δεν κάνει χρήση μιας υφιστάμενης και άμεσα διαθέσιμης μάζας (άνω από 200 άτομα που όμως τυχαίνει να είναι μέλη της Ε.Λ.Α.Τ.) έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα εφαρμογής των οραμάτων της, εφόσον βέβαια διεκδικήσει και αποκτήσει το δικαίωμα της «ηγεσίας» αυτής της μάζας?

  Ο φίλος magbas, σε συνέχεια του post του Verso, επικροτώντας τους προβληματισμούς του, συνηγορεί προς την πλευρά του δεύτερου ερωτήματος, προτείνει μάλιστα ως εναλλακτική λύση την Ε.ι.Λ.Α.Τ .(Ελληνική ιντερνετικη Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων). Δεν γνωρίζω κατά πόσο υφίσταται αυτή η Λέσχη ή είναι στα σπάργανα ή αποτελεί τον καθ’ όλα ευσεβή πόθο ή όραμα κάποιων ελλήνων camper-ιστών και βέβαια δεν απαιτώ την ενημέρωση μου γι’ αυτό. Από την ανάγνωση και μόνο του παραπάνω τίτλου, επικεντρώνομαι στον προσδιοριστικό όρο “ιντερνετικη” (γιατί άραγε όχι «διαδικτυακή» που είναι και πιο δόκιμη - ελληνική -λέξη?) που προβάλλει στον τίτλο της, με αποτέλεσμα να συνάγεται το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια Ε.Λ.Α.Τ. στην οποία οι νέες τεχνολογίες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Συνεπώς, τα «ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας» θα πρέπει να υπονοούν ή να επιβάλλουν και τη χρήση των νέων τεχνολογιών στη λειτουργία αυτής της Λέσχης άρα και από τα μέλη της. Καλό ακούγεται, αλλά οι πρωτεργάτες αυτής της ιδέας μήπως έχουν σκεφθεί ποιο είναι το ποσοστό των «αναλφάβητων» στη χρήση των τεχνολογιών της πληροφορικής ειδικά στις ηλικίες των –άντα και άνω καθώς σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη? Μάλλον, η τιμή του ποσοστού θα τους αποθάρρυνε για τη δημιουργία μιας Λέσχης αλλά ισχυρά θα συνέτεινε στη δημιουργία ενός workgroup! Συμφωνώ και εγώ μ’ αυτή την προοπτική και μάλιστα θα πρότεινα τη χρήση συστημάτων (hardware & software) αμφίδρομης oπτικοακουστικής επικοινωνίας μεταξύ των μελών του τα οποία μάλλον είναι διασπαρμένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ωραία ακούγονται όλα αυτά, αλλά θα τελειώσω επικαλούμενος και πάλι τον ποιητή ελαφρώς παραφρασμένο «μήπως για αλλού κινούμαστε και αλλού ο δρόμος θα μας πάει»?

  Επειδή, στην Ελλάδα ζούμε και πάντα όταν ορθώνουμε κάποια «διαφορετική» θέση μας ζητούνται διαπιστευτήρια και εξηγήσεις (Σημ. γνωρίζω φίλε Verso ότι δεν εμπίπτεις σ' αυτή την κατηγορία και ελπίζω ότι το ίδιο θα συμβαίνει για την πλειονότητα των μελών της παρέας μας, αλλά βλέπετε υπάρχουν και άλλοι αναγνώστες), διευκρινίζω ότι: α) Είμαι μέλος της Ε.Λ.Α.Τ. και μάλιστα από τα νεώτερα, θα συμμετάσχω στην ερχόμενη Γ.Σ. της Λέσχης δίχως βλέψεις για «καρέκλα» στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ. καθώς οι υποχρεώσεις που εκπορεύονται από την επαγγελματική μου δραστηριότητα δεν μου επιτρέπουν κατ’ ελάχιστο να ανταποκριθώ σε οτιδήποτε συλλογικό έργο απαιτηθεί ή προσωπικά μου ζητηθεί, β) Απεχθάνομαι την μακροχρόνια κατάληψη οποιασδήποτε θέσης ευθύνης και ακράδαντα πιστεύω ότι μόνο η εναλλαγή προσώπων αποτελεί μια αναγκαία συνθήκη για την αποφυγή τελματώσεων (κάθε θητεία έχει μια ημερομηνία λήξης και βέβαια αυτή προσδιορίζεται από τη διάθεση ουσιαστικής προσφοράς στα κοινά), γ) Δεν πείθομαι από λόγια - υποσχέσεις και αγαθές προθέσεις παρά μόνο από το αποτέλεσμα συνεκτιμώντας σε κάθε περίπτωση τη μεθοδολογία και τον τρόπο επίτευξης του και τελικά δ) Θα συμμετάσχω στη Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ. για να ακούσω τον απολογισμό της θητείας του Δ.Σ. και της δράσης της Λέσχης, να διατυπώσω τις θέσεις μου και τους προβληματισμούς μου και να διερευνήσω τη δυνατότητα συνεισφοράς σε ομάδα εργασίας που θα αναλάβει έργο στο οποίο θα μπορώ να συνδράμω.

  Φίλε Verso, εύχομαι και ελπίζω να τα πούμε από κοντά στη Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ. καθώς και με όλους τους άλλους φίλους που έχουν βάσιμες ενστάσεις για το ρόλο, τη λειτουργία και την προοπτική της Ε.Λ.Α.Τ.
  aef
  aef
  Admin

  Number of posts : 54
  Age : 63
  Location : Athens, Greece
  Registration date : 2008-12-06

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Ιδέα - πρόταση Ducato

  Post by aef on Sat Jan 16, 2010 12:28 am

  ducato wrote:Αγαπητοί φίλοι γεια σας και καλή χρονιά,
  Σας παρακολουθώ τακτικά και γράφω για πρώτη φορά. Είμαι και εγώ από αυτούς που πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ηλεκτρονική προβολή και θα συμφωνήσω σε αρκετά πράγματα σχεδόν με όλους σας, αλλά θέλω να περάσω τους προβληματισμούς μου. .................... Όμως η απορία μου είναι η εξής, προσπάθησε κανείς από εμάς να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες του στη λέσχη και τον αποτρέψανε; Φαίνεται ότι μεράκι και τεχνολογική κατάρτιση υπάρχει ,αρά γιατί να μην τα αξιοποιήσουμε και να πάμε τη λέσχη εκεί που θεωρούμε ότι θα έπρεπε να πάει; Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να συγκροτήσουμε την cyber ομάδα και να ασχοληθούμε όλοι από λίγο έτσι ώστε συλλογικά να απογειώσουμε…. την ελληνική motorhome σκηνή. Το βάζω σαν ιδέα διότι το κάλεσμα είναι χρονικά κοντά και μπορούμε να τα εκθέσουμε ενώπιον όλων.

  Συμφωνώ με την πρόταση σου φίλε Ducato και είναι ευκαιρία επιτέλους να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση για την Ε.Λ.Α.Τ. και αφού χαραχθεί να υλοποιηθεί ένα σχέδιο δράσης!
  avatar
  vaggos

  Number of posts : 2
  Age : 51
  Location : athens
  Registration date : 2010-01-19

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by vaggos on Tue Jan 19, 2010 11:49 pm

  Να χαιρετησω την ωραια παρεα ... διαβαζω αρκετο καιρο τις συζητησεις και με ενδιαφεροθν διοτι και εγω ειμαι κατοχος αυτοκινουμενου .... εψαχνα καιρο να βρω ενα σοβαρο φορουμ και πιστευω πως αυτο εδω ειναι το καλητερο και το σοβαροτερο γυρω απο το θεμα του τροχοσπιτου .... σημερα εγινα επιτελους μελος και εγω και θα ηθελα να πω δυο λογια για το θεμα της λεσχης ... συμφωνω με τον φιλο verso για τις αποψεις του για το θεμα περι ΕΛΑΤ και μενα με εχει απασχολησει πολυ καιρο τωρα η απραξια της , αλλα δεν ξερω που μπορει να οφειλεται . θα προσπαθησω για πρωτη φορα να παρεβρεθω στην συνελευση ελπιζοντας να γνωριστουμε και απο κοντα αφου εχουμε πολλα κοινα να συζητησουμε για την λειτουργια τησ ΕΛΑΤ .

  Με συναδελφικους χαιρετησμους - vaggos
  Verso
  Verso

  Number of posts : 52
  Age : 60
  Location : ATH
  Registration date : 2009-02-14

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by Verso on Thu Jan 21, 2010 2:12 am

  Είναι γεγονός πως παίρνοντας την απόφαση να γράψω τις απόψεις - προβληματισμούς μου περι του τρόπου λειτουργίας-δράσης της ΕΛΑΤ, είχα ενδοιασμούς για πιθανές αντιδράσεις μελών ή φίλων της λέσχης.
  Οι αναλυτικές και μοναδικές τοποθετήσεις του φίλου aef όμως, ίσως να καλύπτουν τους προβληματισμούς μου, οι οποίοι όπως φαίνεται δεν είναι μόνο προσωπικοί.

  Θα δεχτώ την πρόσκληση σου αγαπητέ aef (αν και αυτό έπρεπε να γίνει έμμεσα προς όλους τους camper-ίστες από την επίσημη ΕΛΑΤ σύμφωνα με την μέχρι σήμερα παρουσία της) ελπίζοντας πως την επομένη δεν θα αναλωθούμε σε συζητήσεις του τύπου "Πήγον, είδον, απήλθον". Θα’θελα πάντως να γνωρίζω αν στην συνέλευση, τα μη μέλη έχουν δικαίωμα λόγου.

  Με την ευκαιρία μιας και η campero-οικογένεια έχει πλέον μεγαλώσει, να απευθύνω και γω ένα κάλεσμα προς τους φίλους "αντΕΛΑΤίστες" pirat για την συμμετοχή τους στη συνέλευση αυτή, πιστεύοντας ότι μέσα από την πολυφωνία απόψεων μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, είτε προς όφελος της λέσχης με κύριους αποδέκτες εμάς, είτε να λυθούν οι όποιες απορίες και προβληματισμοί υπάρχουν.
  Ειλικρινά εύχομαι να δούμε-ακούσουμε-προτείνουμε κάτι νέο, διαφορετικό πέρα από το εξασφαλισμένο όμορφο και παρεΐστικο κλίμα.

  Την πρόταση του φίλου magbas περί της ιντερνετικής λέσχης θα την χαρακτήριζα σαν μια σύγχρονη και ενδιαφέρουσα κίνηση, της οποίας τα μέλη απ’όσα μπορώ να γνωρίζω, δεν αποβλέπουν σε τίτλους και καρέκλες. Η ιδέα για την δημιουργία της ομάδας αυτής, νομίζω πως είναι η ανάγκη μάθησης, η άμεση ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, εμπειριών, τεχνογνωσίας του αυτοκινούμενου. Οι δε επαφές με ευρωπαϊκά camper-clubs μόνο οφέλη έχουν να προσφέρουν. Κάτι ίσως που λείπει από την ΕΛΑΤ....μέχρι σήμερα τουλάχιστον.

  Χαιρετώ τους αγαπητούς ducato και vaggos ελπίζοντας ότι σύντομα θα διαβάσουμε και δικές σας αναρτήσεις θεμάτων.

  Απαντώντας στην απορία σου φίλε ducato να πω ότι ποτέ η λέσχη δεν απέτρεψε κανέναν για την προσφορά του. Προσωπικά όμως ποτέ δεν με "κάλεσε" σύμφωνα πάντα με την μέχρι σήμερα παρουσία της.

  Vaggos μακάρι να μη συμφωνούσες με τους προβληματισμούς μου....

  Εκτός απρόοπτου θα τα πούμε κι από κοντά...
  aef
  aef
  Admin

  Number of posts : 54
  Age : 63
  Location : Athens, Greece
  Registration date : 2008-12-06

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Να κρατάμε μικρό καλάθι ......

  Post by aef on Thu Jan 21, 2010 10:57 pm

  Με αφορμή τη Γ.Σ. της ΕΛΑΤ, ξεκινήσαμε το πολυταλανισμένο θέμα του ρόλου της, της παρουσίας της κλπ. Θεωρώ ότι όλες οι τοποθετήσεις και προβληματισμοί είναι βάσιμοι και εκτιμώ ότι .... στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται μέλη, φίλοι και μη φίλοι της Λέσχης. Ελπίζω ότι τα μηνύματα προσλαμβάνονται από τα μέλη του σημερινού Δ.Σ. της ΕΛΑΤ και περισσότερο από τα μέλη της Λέσχης που προσβλέπουν στη εκλογή τους στο νέο Δ.Σ. Όσοι παρευρεθούν στην Γ.Σ. αναμένουν έναν ειλικρινή απολογισμό της πεπραγμένων της Λέσχης κατά τη διάρκεια της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ. και οπωσδήποτε το στρατηγικό σχέδιο του επόμενου Δ.Σ. με ξεκάθαρους στόχους και ρεαλιστικούς τρόπους υλοποίησης.
  Αναμφίβολα όλοι μας έχουμε προσδοκίες και πολλοί μπορούμε να συνδράμουμε σε μια νέα πορεία, αλλά ελάχιστοι θα ανεχθούν μια νέα απογοήτευση! Άλλωστε το "Το πολλύς εξαμαρτείν ουκ ..... camper-στα σοφού"!
  Όπως λέει και ο αγαπητός φίλος Verso, εκτός απροόπτου, θα παρευρεθούμε αρκετοί "ανησυχούντες" στη Γ.Σ. και καλού - κακού ...... να κρατάμε μικρό καλάθι!
  Να είστε όλοι καλά
  avatar
  vamar

  Number of posts : 8
  Age : 71
  Location : athens
  Registration date : 2009-11-21

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by vamar on Mon Jan 25, 2010 7:44 pm

  Χαιρετώ τήν παρέα, κι'εγώ,μπαίνοντας στόν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο.έχοντας καί εγώ σάν όλους σας διαπιστώσει, ότι θά μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα από τήν ΕΛΑΤ,Είμαι τής γνώμης να δηλώσουμε τήν παρουσία μας στήν συνάντηση.Καί εκεί νά προσπαθήσουμε νά δώσουμε ότι μπορεί ο καθένας ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ η λέσχη. Δέν είμαστε καί πολλοι εξ'άλλου, καί βέβαια δέν περισσεύει κανένας.Νομίζω επίσης ότι δέν θά κερδίσουμε πολλά άν μέ τό καλημέρα,βλέπουμε μόνο τίς άτυχες στιγμές τού σημερινού Δ.Σ. τής λέσχης ΜΑΣ. Νομίζω ότι οι εμπειρίες μας από συλλόγους ,επικοινωνία, πρέπει νά πέσουν στό τραπέζι καί μέ συναδελφική διάθεση νά κάνουμε ότι τό καλύτερο.Προτείνω στόν aef νά συνεχίσει τόν συντονισμό τής κουβέντας, καί νά δώσω στόν magbas καί verso, συγχαρητήρια , γιά τίς θέσεις τους καί τόν τρόπο πού τίς διατυπώνουν.vaggos συνονοματος έτσι? ελπίζω νά τά πούμε στήν συνάντηση
  avatar
  vaggos

  Number of posts : 2
  Age : 51
  Location : athens
  Registration date : 2010-01-19

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by vaggos on Tue Jan 26, 2010 12:05 am

  Καλησπερα στην παρεα ... οπωσ λεει και ο συνονοματος vamar ,ειναι αναγκαιο αν θελουμε να εχουμε καλυτερη λεσχη να εχουμε και καλυτερη διαθεση ... απο οτι φαινεται ομως απο τους συνομιλιτες η καλη διαθεση και η γνωση υπαρχει . Το θεμα ειναι πως θα το δεχτει η ΕΛΑΤ ??? διοτι γνωριζω απο το παρελθον απο αλλεσ λεσχες οι προτασεις που προτειναν μελη ,εξαιτιας της αδυναμιας και της αγνοιας του Δ.Σ πηγαιναν στο καλαθι των αχρηστων χωρις να συμαινει οτι και η ΕΛΑΤ ειναι ετσι , η τουλαχιστον αυτο θελω να ελπιζω !!!
  avatar
  vaskar

  Number of posts : 14
  Age : 67
  Location : ΑΘΗΝΑ
  Registration date : 2009-02-16

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by vaskar on Tue Jan 26, 2010 10:32 am

  Ανδρόνικε,

  Oσμίζομαι ότι, εμμέσως πλην σαφέστατα, με την ενημέρωση που μου έστειλες μέσω e-mail, με προτρέπεις για τη συμμετοχή μου στη συζήτηση. Δεν θα στο αρνηθώ, αν και ξέρεις ότι προτιμώ τις vis-a-vis επαφές, με ένα ποτήρι στο χέρι, μικρό για σφηνάκια τσίπουρου, ρακί ή τσικουδιάς, μεσαίο για καλό κρασάκι – κατά προτίμηση κόκκινο – ή μεγαλύτερο για παγωμένη μπύρα. Ο τρόπος αυτός προσφέρει τη δυνατότητα πραγματικού διαλόγου και όχι παράθεσης, έστω και ιδιότυπων, μονολόγων και ελαχιστοποιεί τις παρερμηνείες και τις παρεξηγήσεις που πολλές φορές δημιουργούνται χωρίς αιτία.

  Το θέμα είναι, αυτονόητα, ιδιαίτερα προσφιλές, με την έννοια της συχνότητας των σχετικών αναφορών και συζητήσεων μεταξύ των ιδιοκτητών αυτοκινούμενων, είτε είναι μέλη της ΕΛΑΤ, είτε όχι.

  Η θέση μου επιγραμματικά :

  ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ

  Α) Ο Ελλαδικός χώρος και, κατά συνέπεια, η κοινότητα των «καμπεριστών» (σημ. : άραγε υπάρχει σχετική ελληνική λέξη ?), είναι πολύ μικρός για να δικαιολογεί την ύπαρξη δύο ή περισσότερων λεσχών.

  Β) Είναι προφανές ότι μία και μοναδική λέσχη ενισχύει την ενότητα, την παρουσία, τις διεκδικήσεις και την εκπροσώπηση των μελών της.

  Γ) Όλα ανεξαιρέτως τα μέλη κάθε κοινότητας έχουν το προνόμιο να εκφράζουν τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους ανά πάσα στιγμή, με τη μέγιστη δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθε σαν αιρετά μέλη της διοικητικής «ιεραρχίας», που εκ των ων ουκ άνευ ισχύει στην ευρύτερη έννοια της Δημοκρατίας.

  Δ) Λέσχες σαν την ΕΛΑΤ, δεν προσδοκούν τίποτα περισσότερο από :

  1) Κυρίως, την γνωριμία ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και την ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών, σχετικών με αυτά τα ενδιαφέροντα.

  2) Δευτερευόντως, την κοινή δράση για θέματα που τους απασχολούν, σχετικά με τα παραπάνω ενδιαφέροντα.

  ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

  Σε σχέση με τα παραπάνω, το μόνο που πιστώνεται το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ είναι η επαφή και γνωριμία κάποιων μελών με κάποια άλλα, μέσω των ετήσιων συνελεύσεων και των προγραμματισμένων εκδρομών. Δεν υπήρξε άλλη προσπάθεια για την σύσφιγξη των σχέσεων ή την αμφίδρομη παροχή/μεταφορά πληροφόρησης. Η δημιουργία της ισχνής ιστοσελίδας, αποτέλεσμα του αξιέπαινου ενδιαφέροντος ενός και μόνο μέλους, δεν επαρκεί για την κάλυψη των συγκεκριμένων στόχων. Επιτυχία, βεβαίως, είναι η υπαγωγή των αυτοκινούμενων στην κατηγορία των ΙΧ για τα διόδια Αφιδνών-Τραγάνας (αλήθεια, ισχύει το ίδιο και στον σταθμό Μαλγάρων που ελέγχεται από τη ίδια εταιρία ?). Τι γίνεται όμως με τα άλλα διόδια ανά την Ελλάδα ?

  Κατά τα άλλα, από τις αρκετές προτάσεις που ακούστηκαν στις προηγούμενες ετήσιες συνελεύσεις, ουδεμία υλοποιήθηκε ή φαίνεται ότι, έστω, μελετήθηκε.

  Ενδεικτικά :

  • Δημιουργία πληρέστερης ιστοσελίδας με forum
  • Επαφές με λέσχες του εξωτερικού
  • Εκπτωτική κάρτα για επιχειρήσεις του χώρου
  • Ομαδικές – άρα φθηνότερες – αγορές ειδών κοινής ανάγκης (πχ. walkie-talkie)
  • Καταγγελίες καταχρηστικών συμπεριφορών και κακής ποιότητας προσφερόμενων υπηρεσιών από τους επιχειρηματίες στους ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων
  • Δημιουργία χώρων στάθμευσης/εξυπηρέτησης αυτοκινούμενων, σε συνεργασία με τους τοπικούς άρχοντες
  • Περισσότερες ευκαιρίες για συνάντηση μελών, όπως με εκδρομές κατά περιοχές της Ελλάδας (πχ. Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησος), έστω και με μικρότερο αναμενόμενο αριθμό συμμετεχόντων
  • Εκπροσώπηση και διαβήματα προς τις αρμόδιες αρχές για θέματα που μας αφορούν ή θεωρούμε ότι μας αγγίζουν, μας ενοχλούν ή/και μας θίγουν (διόδια, τέλη κυκλοφορίας, στάθμευση σε δημόσιους χώρους, κίνηση των πετρελαιοκίνητων camper στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη κ.ά.)


  ΑΠΟΨΕΙΣ

  Α) Η ανεπαρκής, σύμφωνα με τα παραπάνω, θητεία του σημερινού Δ.Σ., δεν δικαιολογεί την άρνηση και απόρριψη αυτής καθαυτής της λέσχης.

  Β) Τα μέλη (σημερινά ή αυριανά) του Δ.Σ. της ΕΛΑΤ, όπως όλοι μας, έχουν περιορισμένο χρόνο να ασχοληθούν με τα της Λέσχης, όσο τους επιτρέπει η καθημερινή τους κατά προτεραιότητα ενασχόληση με τα προσωπικά, οικογενειακά και επαγγελματικά τους καθήκοντα.

  Γ) Κάθε μέλος μπορεί και πρέπει να προσφέρει κατά περίπτωση, πάντα σε σχέση με τις γνώσεις και το χρόνο που διαθέτει. Σε αυτό βέβαια καθοριστικό λόγο έχουν τα μέλη του εκάστοτε Δ.Σ., που πρέπει να αποζητούν τη βοήθεια των μελών και όχι να παραμένουν ένα απόμακρο και κλειστό, ακόμη και ελιτίστικο (από πού κι ως πού άραγε) κύκλωμα.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  Α) Αθρόα συμμετοχή στη συνέλευση του τελευταίου Σ/Κ του Γενάρη

  Β) Κατάθεση απόψεων και προτάσεων, με προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα για την τελική αποδοχή και υλοποίησή τους από ομάδες εργασίας

  Γ) Καταψήφιση και απομάκρυνση από το Δ.Σ. όσων ο καθένας μας πιστεύει ότι αδράνησαν, με παράλληλη υποψηφιότητα όσων θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν με μεράκι, γνώσεις και διαθέσιμο χρόνο και όχι για να αποκτήσουν ένα τιμητικό (!!!???) τίτλο.

  ΜΕ ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

  Και επειδή το σοβαρέψαμε, προτείνω να «κουλάρουμε» και να δούμε το όλο θέμα στην πραγματική του διάσταση, που είναι και ο λόγος που μας ώθησε στην απόκτηση του αγαπημένου μας camper. Η διάσταση αυτή είναι η αγάπη και η ζωτική ανάγκη για αποδράσεις στη φύση και σε καινούργιους προορισμούς. Με την έννοια αυτή, προτιμώ την «παρεΐστικη» αντίληψη, που, στις σωστές της διαστάσεις, μου επιτρέπει να απολαμβάνω στο μέγιστο τις αποδράσεις μου. Τα υπόλοιπα, αναμφισβήτητα χρήσιμα, απλώς έρχονται σε αρωγή και ενίσχυση αυτής της απόλαυσης.

  Αναπολώ τις δεκαετίες του ’80 και ’90, που η, με σεβασμό στη φύση και στα δικαιώματα των άλλων, ελεύθερη κατασκήνωση με τροχόσπιτο, χάρισε σε μένα και την οικογένειά μου αξέχαστες στιγμές. Εκτοτε δεν σταμάτησα ποτέ – και όσο μου επέτρεπαν οι νέες συνθήκες – το wild camping, που συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια με την ανετότερη και περισσότερο περιηγητική μορφή του με camper. Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε με καλή πρόθεση, διάθεση και φυσιολατρικές ανησυχίες. Ιδιαίτερα σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, που, όπου και αν βρεθείς, δεν σε πληγώνει, σύμφωνα με τον ποιητή, αλλά σου προσφέρει αναρίθμητα εναλλακτικές περιβαλλοντικές, παραδοσιακές, πολιτιστικές και – γιατί όχι – γαστριμαργικές συγκινήσεις.

  Ευχές για πάντα απολαυστικές εξορμήσεις.

  Βασίλης
  avatar
  vamar

  Number of posts : 8
  Age : 71
  Location : athens
  Registration date : 2009-11-21

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by vamar on Tue Jan 26, 2010 8:36 pm

  φίλε βασίλη ,τό ωραιότερο πού έκανες απόψε , είναι ότι μέ γλύτωσες απο τό νά γράψω ένα κείμενο κατα 99% ίδιο μέ τό δικό σου.τό δέ finale σου, γιά τό 80-90, μέ τροχόσπιτο καί ελεύθερο camping ,ήταν τό κερασάκι στήν τούρτα.Εμείς συγχνάζαμε κάθε σαβατ/κο .στό θυμάρι στήν ανάβυσσο,καί εκεί μεγαλώσαμε κι'εμείς 2 λεβέντες[σήμερα 35 ετων] .Ομως πρέπει νά coolάρουμε όπως λές , καί ν'αρχίσουμε τό πρόγραμμα γιά τό καλοκαίρι.Σενάριο 1.Νορβηγια[γιά μένα θά είναι η 9η-10η, φορά].Σενάριο 2.μικρός γύρος κεντρ. ευρώπη.
  εύχομαι τά καλύτερα γιά όλους.Τά ξαναλέμε.
  aef
  aef
  Admin

  Number of posts : 54
  Age : 63
  Location : Athens, Greece
  Registration date : 2008-12-06

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Λέγοντας ..... ανοίγουν οι διαθέσεις και οι ορέξεις!

  Post by aef on Wed Jan 27, 2010 8:34 pm

  Ανοίξαμε την κουβέντα μας διαδικτυακά και απ΄ότι φαίνεται θα την συνεχίσουμε live καθώς είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος διατύπωσης - σύνθεσης και το κυριότερο σύγκλισης των απόψεων. Δεν έχω να προσθέσω περισσότερα στις αναλύσεις - σκέψεις - προτάσεις που διατυπώθηκαν από τους προλαλίσαντες, άλλωστε ......... "κοντός ψαλμός αλληλούια".

  Να είμαστε όλοι καλά και να μπορέσουμε να τα πούμε εκ του σύνεγγυς στο Μοσχοπόδι. Και όπως πάντα ..... ο καιρός δεν μας τρομάζει!

  Χαιρετώ θερμά όλους τους φίλους της παρέας μας.

  Υ/Γ: Οι προτάσεις σου φίλε vamar για το καλοκαίρι .... μας ξεσηκώνουν. Καταρχή ψηφίζω Nord Cap!
  avatar
  vaskar

  Number of posts : 14
  Age : 67
  Location : ΑΘΗΝΑ
  Registration date : 2009-02-16

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Αναμνήσεις και Μελλοντικές Εξορμήσεις

  Post by vaskar on Thu Jan 28, 2010 11:08 am

  Αγαπητέ Βαγγέλη,

  Δεν αποκλείεται κάπου να έχουμε συναντηθεί.

  Το Θυμάρι, όπως και ο Αϊ Νικόλας της Φώκαιας, το Μαύρο Λιθάρι, ο Χάρακας και το «χιλιόμετρο 47» ήταν τα στέκια μας για κοντινές στην πόλη εξορμήσεις. Μάλιστα, υπήρξα μέλος της «κοινότητας» που είχαμε στήσει για κάποια χρόνια στον Αϊ Νικόλα, από όπου αποχώρησα πρώτος, λόγω της απαίσιας νοοτροπίας και καφρίλας κάποιων, που θεώρησαν ότι είχαν εξασφαλίσει παραθαλάσσιο οικοπεδάκι.

  Τα παραπάνω σημεία παραμένουν ακόμα φιλόξενα για μικρής διάρκειας παραμονή μικρού αριθμού αυτοκινούμενων, εκτός από το Μαύρο Λιθάρι και το «χιλιόμετρο 47», τα οποία κατελήφθησαν από νεόδμητους οικισμούς.

  NORDKAPP ?

  Ενδιαφέρον και προκλητικό !!

  Αυτό το ΣΚ εκδράμαμε, έστω και με απόφαση της τελευταίας στιγμής, στη Λίμνη Δόξα, αποδεχόμενοι την φιλική πρόταση της «CAMPER CLUB», στα πλαίσια του “1ου CAMPER TROPHY 2010” που συνδιοργάνωσε με την “38NORTH”. Εκεί, είχα μία πολύ σύντομη σχετική συζήτηση με τα μέλη της “38NORTH”, που προγραμματίζουν εκδρομή στο NORDKAPP στις αρχές Ιουλίου (βασικά με μηχανές, αλλά και με ανοικτή την πιθανότητα συμμετοχής camper).

  Αλλά η δική σου εμπειρία (10 φορές βρε θηρίο ? όλες με αυτοκινούμενο ?) προφανώς είναι τεράστια.

  Ανυπομονώ για λεπτομέρειες στο Μοσχοπόδι.  Βασίλης
  avatar
  vamar

  Number of posts : 8
  Age : 71
  Location : athens
  Registration date : 2009-11-21

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by vamar on Thu Jan 28, 2010 1:20 pm

  φίλε βασίλη καλημέρα.να δείς που στό τέλος, θάμαστε γνωστοί.
  1.έφυγα κι'εγώ απ'τό θυμάρι , καί μετά απ'τόν αη νικόλα, γιά τήν 'καφρίλα' όπως λές.Ημουν απ'τά μέλη τού Δ.σ. τού
  συλλόγου τροχοσπιτάδων, για πάνω από 10 χρόνια, καί ενας απ΄τούς 3-4, που τρέξαμε γιά τήν ίδρυση του camping[με τόν δήμο π.φωκαιας], μετά τήν στροφή στήν αναβυσο.Βέβαια σάυτό τό χώρο δέν μπήκα ποτέ,πρός έκπληξη τότε όλων. αυτό τό camping, καί κάτι άλλα, ήταν η ταφόπλακα τού Π.Α.Φυ.Σ.Ι.Τροχ/σπιτων.
  2.Η πρώτη έξοδος στήν Νορβηγία ήταν μέ τροχόσπιτο τό 1984.
  3.Στό nordkapp, ήμουν τό 1994, τυχερός νά δώ τό ήλιο τού μεσονυχτίου, μέ καθαρό ουρανό[άπειρα video,foto's],μέ αυτοκ/νο ford [φτιαγμένο απ'τόν νικο-ανδρεα]
  4.Η Νορβηγία είναι ένας ανεπανάληπτος προορισμος,καί σωστά αναφέρεται σάν 'ο θρίαμβος τής φύσης'.Καταλαβαίνεις μπορώ νά μιλάω ώρες γιά αυτό.
  5.δυστυχως δέν θά είμαι στό μοσχοπόδι, λόγω ενός λουμπάγκο τής συζήγου,πού μάς έχει αναστατώσει από χθές βράδυ .
  6.Νά βρούμε τρόπο νά επικοινωνίσουμε από δευτέρα .θα χαρώ νά βρεθούμε έστω καί σέ καφετέρια.τ'άκουσες aef?
  7.καλή επιτυχία στό μοσχοπόδι,περιμένω νέα σας
  βαγγέλης
  avatar
  magbas

  Number of posts : 20
  Registration date : 2008-12-08

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by magbas on Thu Jan 28, 2010 11:56 pm

  vamar εγραφε:
  Ομως πρέπει νά coolάρουμε όπως λές , καί ν'αρχίσουμε τό
  πρόγραμμα γιά τό καλοκαίρι.Σενάριο 1.Νορβηγια[γιά μένα θά είναι η 9η-10η,
  φορά].Σενάριο 2.μικρός γύρος κεντρ. ευρώπη.

  εύχομαι τά καλύτερα γιά όλους.Τά ξαναλέμε..


  vaskar εγραφε:
  Αυτό το ΣΚ εκδράμαμε, έστω και με απόφαση της τελευταίας
  στιγμής, στη Λίμνη Δόξα, αποδεχόμενοι την φιλική πρόταση της «CAMPER CLUB», στα πλαίσια του “1ου CAMPER TROPHY 2010” που
  συνδιοργάνωσε με την “38NORTH”.
  Εκεί, είχα μία πολύ σύντομη σχετική συζήτηση με τα μέλη της “38NORTH”, που προγραμματίζουν
  εκδρομή στο NORDKAPP
  στις αρχές Ιουλίου (βασικά με μηχανές, αλλά και με ανοικτή την πιθανότητα
  συμμετοχής camper).

  Αλλά η δική σου εμπειρία (10 φορές βρε θηρίο ? όλες με
  αυτοκινούμενο ?) προφανώς είναι τεράστια.

  Ανυπομονώ για λεπτομέρειες στο Μοσχοπόδι.


  Δεν ξέρω αν θα έχω την
  χαρά να βρεθώ μαζί σας στο Μοσχοπόδι ,ο καιρός ,οι αγρότες και τα Τέμπη είναι τα
  αρνητικά σημεία του Παρασκευοσαββατοκύριακου.
  Πάντως θα ήθελα να βρισκόμουνα για να γνωριστούμε από κοντά και
  να εκφράσουμε τις απόψεις μας για θέματα σχετικά με «την έως σήμερα πορεία του
  αυτοκινούμενου στην Ελλάδα».
  Βασίλη αν και δεν παραβρέθηκα ,πού πολύ θα ήθελα στο Φενεο και στην Λίμνη
  Δόξα είχα πληροφόρηση και ενημέρωση για την εξόρμηση.Γιά το NORDKAPP πού
  θα γίνει από 3 μέχρι 23 Ιουλίου μετά από τηλεφωνική επαφή πού
  είχα με τον κ.Μαστοράκη πρόθημα με συμπεριέλαβε στην αποστολή.(το σκέπτομαι).
  Θά παρακαλέσω τον φίλο vamar ας μας τις μεταφέρει
  εδώ στο forum αυτές τις εμπειρίες του ώστε να μας παροτρύνουν για να κάνουμε την
  ΝΟΡΒΗΓΙΑ και το ΝΟRDΚΑΡΡ
  την προορισμό του 2010.
  ΦΙΛΙΚΑ
  magbas
  avatar
  vamar

  Number of posts : 8
  Age : 71
  Location : athens
  Registration date : 2009-11-21

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by vamar on Fri Jan 29, 2010 10:18 am

  φίλε magbas καλημέρα.Πρώτα απ'όλα νά σού πώ πως ένα ταξίδι στό nordkapp,θέλει περισσότερες μέρες, απ'ότι προγραμματίζουν οι φίλοι μέ τίς μηχανές.Ιδιαίτερα μέ τό camper.Kαί τουτο διότι δέν ειναι μονο τά 11-12.000χιλ/τρα, αλλά καί τό τί δέν θά δείς,έχοντας στόχο μόνο τό nordkapp.Bλέπεις δέν είναι μόνο η ιθάκη αλλά καί ο πηγεμός.Εγώ στό τελευταίο μου ταξείδι τό 2008, μέ βορειότερο σημείο τό ΑLESUND,[βλέπει ατλαντικό],στό κέντρο ,σχεδόν τής Νορβηγίας,έκανα 8500χιλ/τρα καί 45 ημέρες.Τό πόσο μπορώ νά μιλάω γι'αυτό τόν τόπο τό καταλαβαίνεις.Αλλά χρειάζεται ΧΡΟΝΟΣ, γία νά τό απολαύσεις.Πίστεψέ με αξίζει τόν κόπο.προτείνω λοιπόν μόλις ανοίξει λίγο ο καιρός ένα Norway meeting,κάπου μέ τ'αυτοκινούμενα νά τά πούμε όλα.Μέχρι τότε στήν διάθεσή σου καί σέ όποιον άλλο φίλο θέλει, νά τά λέμε από εδω.
  φιλικά βαγγέλης
  avatar
  magbas

  Number of posts : 20
  Registration date : 2008-12-08

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by magbas on Sat Jan 30, 2010 6:30 pm

  αγαπητέ Βαγγέλη


  πολύ σωστή η σκέψη για μία συνάντηση με ¨Θέμα Βόρειο ακρωτήριο»
  το επόμενο διάστημα. Μεταφέρω λοιπόν την
  συζήτηση σε νέο θέμα για να αφήσουμε χώρο σε όσους μετείχαν την Γενική Συνέλευση
  να μας μεταφέρουν τα συμπεράσματά τους.
  Verso
  Verso

  Number of posts : 52
  Age : 60
  Location : ATH
  Registration date : 2009-02-14

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by Verso on Sun Feb 07, 2010 4:52 pm

  Παίρνοντας την πάσα από τον φίλο magbas να πω ότι εμείς παρευρεθήκαμε ως φίλοι, για πρώτη φορά στην συνέλευση και οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε ήταν:

  α) αρκετά μέλη απουσίαζαν (λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων?), το γενικό κλίμα ήταν αρκετά παρεϊστικο, η τοποθεσία καλή, υπήρξε φροντίδα για παροχή ρεύματος, ταβέρνα με καλό φαγητό, γλέντι με ζωντανή ορχήστρα ....τραγούδησε και ο δήμαρχος ......αυτά.

  β) κατά τον διοικητικό απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. έγινε ενημέρωση για τις κινήσεις του συλλόγου σε θέματα όπως διόδια, χώροι στάθμευσης, εκπτωτικές προσφορές κλπ. Επιτυχία θεωρείται και η λύση του προβλήματος της έλξης, αφού νόμιμα πλέον όπως ειπώθηκε, μπορούμε να έλκουμε με τρέιλερ το σκάφος, το smartάκι, το σπιτάκι του σκύλου μας ή ακόμα και την πεθερά μας, φτάνει να διαθέτουμε την ειδική άδεια οδήγησης.

  γ) Προτάθηκε η διαγραφή 2 μελών της λέσχης λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

  δ) "ανησυχούντες" φίλοι κατέθεσαν τις απόψεις και προβληματισμούς προς το Δ.Σ. σχετικά με την μέχρι σήμερα δράση του και κυρίως για την ελλιπή ενημέρωση που υπάρχει μέσω του διαδυκτίου. Για τους πολλούς οι προτάσεις περι ιστοσελίδας, forum και wiki φάνηκαν μάλλον αδιάφορες (λογικό…λόγω ηλικίας τουλάχιστον) για άλλους όμως θεωρήθηκαν ενδιαφέρουσες.
  Σημαντική βρήκα και την ερώτηση που κατέθεσε φίλη-μέλος της λέσχης για το αν και πως επαγγελματίες του χώρου μπορούν να είναι μέλη της ΕΛΑΤ.

  Ενημερωτικά η εκλογική διαδικασία ανέδειξε και το νέο Δ.Σ. που είναι:

  Πρόεδρος
  Βλαχογιάννη Εύα
  Αντιπρόεδρος Δημητριάδης Δημ
  Γραμματέας Παύλου Ηλ
  Ταμίας Παπαθανασίου Σούλης
  Μέλη Κουραμάς Ιωαν - Χαρόπουλος Αναστ - Λιάλιος Αντ
  Αναπλ.Μέλη Κατσούδας Κων - Φυκουρα Φωτ - Αγγελάκης Ιωαν
  Εξελ.Επιτροπή Κοτταράς Νικ - Νικολάου Προκ - Παρασκευόπουλος Νικ

  Εύχομαι ειλικρινά στο νέο Δ.Σ. καλή και δημιουργική επιτυχία.
  Είναι σίγουρο οτι για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η βοήθεια των μελών του συλλόγου…αλλά και των φίλων που περιμένουν να ενημερωθούν τι είναι τελικά αυτή η λέσχη…..Φιλίας ή Αυτοκινούμενου Τουρισμού…

  Υ.Γ. Ευχαριστώ την παρέα του Ανδρόνικου, Βασίλη, Κώστα και των συζύγων τους για το ωραίο τριήμερο που περάσαμε!!!

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Dsc_0510 Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Csc_0611 Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Dsc_0610 Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Dsc_0613
  aef
  aef
  Admin

  Number of posts : 54
  Age : 63
  Location : Athens, Greece
  Registration date : 2008-12-06

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by aef on Mon Feb 08, 2010 8:00 am

  Φίλε Βασίλη,

  Τελικά, με λίγα λόγια σκιαγράφησες τα συμπεράσματα της Γ.Σ. της ΕΛΑΤ που ανάδειξε το νέο Δ.Σ. της. Ως μέλος της ΕΛΑΤ και σεβόμενος τις αποφάσεις της Γ.Σ. οφείλω να επισημάνω ότι το απερχόμενο ΔΣ εισηγήθηκε στη Γ.Σ. τη διαγραφή δύο (2) μελών της Λέσχης, δίχως να τους ενημερώσει εγγράφως για την εισήγηση που κατέθεσε στη Γ.Σ., στερώντας τους κατ' αυτό τον τρόπο την "απολογία" τους και αυτό δημιούργησε εύλογες απορίες & αντιδράσεις σε αρκετούς από τους παριστάμενους (οι οποίοι βέβαια ήταν μειοψηφία).

  Ευχαριστώντας σε για τις φωτογραφίες, θέλω να επισημάνω και εγώ ότι με τη συμβολή όλων μας, αρχικά, η ΕΛΑΤ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της αναφορικά με την έγκαιρη και πληρέστερη ενημέρωση των μελών και φίλων της. Θεωρώ ότι οι απόψεις όλων μας συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω επίσης ότι ο Παναγιώτης που έχει αναλάβει τη βελτίωση της διαδικτυακής παρουσίας της Λέσχης σύντομα θα μας εκπλήξει ευχάριστα.

  Τέλος, με τη σειρά μου, εύχομαι στο νέο Δ.Σ. της ΕΛΑΤ επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει να διεκπαιραιώσει κατά τη διάρκεια της θητείας του.
  avatar
  magbas

  Number of posts : 20
  Registration date : 2008-12-08

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by magbas on Wed Feb 17, 2010 9:16 am

  Κάπως καθυστερημένα λόγω των ημερών (απόκριες γάρ) θα ήθελα να ευχαριστήσω τούς φίλους πού μας ενημέρωσαν (VERSO & AEF) να ευχηθώ με την σειρά μου στους νέους πού μπήκαν στο Δ.Σ. της εν λόγω λέσχης κάθε επιτυχίας. (τούς παλαιούς τους γνωρίσαμε ... από την δραστηριότητά τους).

  Όμως θα ήταν πλήρης η ενημέρωση αν ξέραμε:

  Α) το παράπτωμα πού οδήγησαν στην πρόταση διαγραφής,

  Β) την απόφαση της Γεν. Συνέλευσης

  Γ) ποιός ήταν ο εισηγητής του θέματος, καί

  Δ) επειδή υπάρχει σύγχυση τα δύο προταθέντα μέλη έχουν ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ η ΟΧΙ.
  avatar
  magbas

  Number of posts : 20
  Registration date : 2008-12-08

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by magbas on Wed Feb 17, 2010 9:33 pm

  Τελικά δεν ήθελα φέτος να ασχοληθώ με την ΕΛΑΤ και τα περί αυτής γενόμενα άλλα τα πράγματα ήρθαν έτσι πού δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

  Τον κύριο Ρουλεμιωτάκη καί την γυναίκα του τούς γνώρισα στην εκδρομή πού έκαναν στην Κοζάνη γιά τίς Απόκριες μαζί με φίλους από την Αθήνα.
  -Δεν έτυχε να βρεθούμε ποτέ στις συναντήσεις της ΕΛΑΤ τόνισε ό κ. Αντώνης ,μετά την χειραψίας μας, αλλά το όνομα σας αναφέρεται τακτικά στις συναντήσεις και κυρίως από τον κ. Δημητριάδη μου σας αναφέρεται τακτικά στις συναντήσεις και κυρίως από τον κ. Δημητριάδη μου τόνισε.
  -Αλήθεια ; απάντησα ,γνωρίζω και από άλλους φίλους για την εκτίμηση πού χαίρω από πολλά μέλη της ΕΛΑΤ αλλά αυτό με τον νύν Αντιπρόεδρο με τιμά ιδιαιτέρως.(γελάσαμε με σαρκασμό).
  Στην συνέχεια ακολούθησε η εξιστόρηση του χρονικού της διαγραφής. Διαγραφή η μάλλον παραίτηση του ίδιου και της συζύγου του από την ΛΕΣΧΗ .
  Έτσι αν και ο ίδιος άλλα και πολλά άλλα μέλη έχουν την εντύπωση πώς η Γενική Συνέλευση δεν είχε τον απαραίτητο αριθμό τακτοποιημένων μελών για να βρίσκεται σε νόμιμη απαρτία.
  Εκτός τούτο ο κ. Αντώνης μού δήλωσε πώς δεν υπήρξε πρόσκληση προς τον ίδιο και την σύζυγο του για να παραστούν στην Γενική Συνέλευση αλλά και όπως εκ των υστέρων διαπίστωσε δεν υπήρχε και θέμα της Γενικής πού να αναφέρεται στην διαγραφή μελών.
  Στην συνέχεια μού έδωσε να διαβάσω την πρόσκληση σε απολογία ενώπιων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις 8-2-2010 με την φράση
  «τυχών απουσία σας σημαίνει αυτόματη διαγραφή σας από τον Σύλλογο μας» πού δείχνει την άγνοια των άρθρων του Καταστατικού.

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 ETgqr
  Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα
  διαγραφής και μάλιστα κατόπιν εορτής. Και αφού μού διάβασε:
  Άρθρο 8ο
  Απώλεια Ιδιότητας Μέλους:
  Η ιδιότητα του μέλους χάνεται:
  α) Με έγγραφη παραίτηση.
  β) Με διαγραφή λόγω καθυστέρησης
  καταβολής συνδρομής πέραν των δύο (2) ετών.
  γ) Με διαγραφή, λόγω μη συμμόρφωσης
  προς τις διατάξεις του Καταστατικού και τις αποφάσεις της Γεν. Συνέλευσης και
  λόγω διαγωγής αντιβαίνουσας προς την ιδιότητα του μέλους.
  Για τις περιπτώσεις β’ και γ’
  απαιτείται σχετική απόφαση της Γεν. Συνέλευσης.

  Ακολούθως μου έδωσε να δώ την
  ημερομηνία παραλαβής της επιστολής για απολογία

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Eane0

  και την επιστολή πού έστειλε προς την ΕΛΑΤ
  όπου ζητούσε την αποχώρηση του και την διαγραφή του από αυτήν.

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 ETCSJ


  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 LVwWS

  Τέλος μού έδωσε μία επιστολή πού στάλθηκε στον Αρχισυντάκτη του
  περιοδικού και Γ .Κούκο προς δημοσίευση και όπως μού τόνισε είπε ό κ.
  Ρουμελιωτάκης το ζεύγος Μελεντζή ιδιοκτήτες του περιοδικού είπαν ΟΧΙ.
  Νά ερωτηθεί η ΕΛΑΤ και να απαντήσει ώστε και τα δύο μαζί να δημοσιευθούν στο επόμενο τεύχος.
  Δηλαδή σκέφτηκα εγώ στις αρχές Αυγούστου. Και αν ό
  κ. Δημητριάδης δεν θέλει να απαντήσει δεν θα δημοσιευθεί η επιστολή μου;

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Eb57A


  Έτσι αποφάσισα να σας δώσω αγαπητέ magbas τα έντυπα για να τα δημοσιεύσετε στα σχετικά forum για να μην πλανάται μέχρι τον Αύγουστο
  η εντύπωση πώς η διαγωγή μου αντιβαίνει προς την ιδιότητα του μέλους.
  avatar
  magbas

  Number of posts : 20
  Registration date : 2008-12-08

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by magbas on Fri Feb 19, 2010 10:44 pm

  Διευκρίνηση :Επειδή ορισμένοι που διάβασαν το ποιο πάνω θέμα νόμισαν ότι αυτό εκφράζει
  δικές μου απόψεις θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το ανωτέρω δημοσίευμα είναι αναρτημένο από μένα για λογαριασμό του κ.
  Αντώνη Ρουμελιωτάκη
  aef
  aef
  Admin

  Number of posts : 54
  Age : 63
  Location : Athens, Greece
  Registration date : 2008-12-06

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Περί διαγραφών και διαδικασιών ....

  Post by aef on Sat Feb 20, 2010 10:19 am

  Αγαπητέ φίλε magbas,

  Με ενδιαφέρον διάβασα την τοποθέτηση του κ. Α.Ρ., μέλους της Ε.Λ.Α.Τ και υποψηφίου προς διαγραφή. Αν και μέλος της Λέσχης, εδώ και ένα χρόνο περίπου, δεν τον γνωρίζω προσωπικά καθώς επίσης το έτερο μέλος της Λέσχης που διαγράφηκε με απόφαση της Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ. την 30-01-2010 και ειλικρινά λυπάμαι ιδιαίτερα όταν επικοινωνούμε σε δημόσιο βήμα και μάλιστα μέσω εσού.

  Αδυνατώ να λάβω θέση επί των γεγονότων που οδήγησαν στην "απολογία" του στο Δ.Σ. όταν μάλιστα αυτά, όπως έχω αντιληφθεί, σχετίζονται με λεκτικούς προσδιορισμούς των δραστηριοτήτων των μελών της Λέσχης και συνεπώς το κάθε μέλος της έχει διαφορετικό βαθμό ευαισθησίας. Έχω όμως να σημειώσω τα ακόλουθα:

  1) Το απερχόμενο Δ.Σ. της Λέσχης κατέθεσε στη Γ.Σ. πρόταση διαγραφής δύο (2) μελών της, δίχως (?) να τους προσκαλέσει εγγράφως και εγκαίρως στη Γ.Σ. γνωρίζοντας τους ότι επρόκειτο να προτείνει τη διαγραφή τους (Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε δεν βεβαιώθηκε κατηγορηματικά ενώπιον της Γ.Σ. η αποστολή των σχετικών προσκλήσεων .... και συνεπώς διατηρώ το δικαίωμα της επιφύλαξης)
  .
  2) Αν πολλά από τα παριστάμενα στη Γ.Σ. μέλη της Λέσχης, είχαν την εντύπωση ότι δεν "υπήρχε ο απαραίτητος αριθμός των τακτοποιημένων μελών", γιατί δεν το έθεσαν στα πλαίσια της διαδικασίας διεξαγωγής της Γ.Σ. και πόσο μάλλον όταν ακολουθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.? Αν το γνώριζαν, όφειλαν να το καταγγείλουν ή τουλάχιστον να ζητήσουν να ενημερωθούν για τον αριθμό των παριστάμενων "τακτοποιημένων" μελών, διαφορετικά οφείλουν να μη δημιουργούν εντυπώσεις! Πόσο μάλλον ο κ. Α.Ρ. που δεν παρίστατο, οπότε δεν γνωρίζει κατά πόσο μερικά ή πολλά μέλη ήταν "τακτοποιημένα". Προσωπικά εμμένω στα οριζόμενα από το καταστατικό περί των προϋποθέσεων συμμετοχής στις εκλογο-απολογιστικές Γ.Σ.

  3) Η Γ.Σ. ερωτήθηκε για τη διαγραφή δύο μη παριστάμενων μελών της και αποφάσισε να προχωρήσει στην άμεση διαγραφή του ενός μέλους της ενώ εξουσιοδότησε το νέο Δ.Σ. να καλέσει σε απολογία το έτερο μέλος και εφόσον αυτό δεν προσέλθει να το διαγράψει. Αν και αδυνατώ να κατανοήσω πως δίδεται η δυνατότητα απολογίας στο ένα μέλος ενώ το έτερο διαγράφεται πάραυτα, σέβομαι πάντα τις αποφάσεις ενός συλλογικού οργάνου ιδιαίτερα όταν είμαι μέλος του και δεν σχολιάζω περαιτέρω!

  4) Η μη λειτουργία forum στον ιστόχωρο της Ε.Λ.Α.Τ., αναπόφευκτα εκθέτει όλα τα μέλη της, όταν για κρίσιμα ζητήματα και όχι μόνο, ως μοναδικοί χώροι συζητήσεων και πληροφόρησης παραμένουν τα διάφορα forums, μεταξύ των οποίων και το παρόν. Ομολογώ ότι στο forum της Ε.Λ.Α.Τ. θα μου επετρεπόταν να επιχειρηματολογήσω περισσότερο, αλλά εδώ αδυνατώ όταν μάλιστα διατηρώ το δικαίωμα του admin!

  και εν τέλει,

  μια Γ.Σ. με μια νεώτερη απόφαση της, για οποιοδήποτε ζήτημα, μπορεί άρει μια προγενέστερη σχετικά μ' αυτό, εφόσον βέβαια το Δ.Σ. το προτείνει ως θέμα προς συζήτηση ή αν το ζητήσει η πλεοψηφία των μελών της.

  Sponsored content

  Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010 Empty Re: Γ.Σ. της Ε.Λ.Α.Τ., 29-30-31 Ιανουαρ. 2010

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Tue Jul 16, 2019 6:44 pm