greekmotorhomers forum

The Greek motor homers forum

Το forum έκανε τον κύκλο του και ... κλείνει!

Μπορούμε να τα λέμε πλέον στο forum της Ε.Λ.Α.Τ. ή στη σελίδα μας στο facebook.

Καλή αντάμωση στα νέα λημέρια!

Ιστόχωροι που μας ενδιαφέρουνΤο ιστολόγιο μας Ταξιδεύοντας με αυτοκινούμενο

Η σελίδα μας στο Facebook

Το ιστολόγιο μας Ταξιδεύοντας ... χωρίς αυτοκινούμενο

------------------------------------------------------
Ιστόχωροι με αντικείμενο το "Αυτοκινούμενο"

Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων

Camper lovers

paramotor/ forum Camper Life

Zampetas.gr Forum

Navigation


  RIMOR .... εν Ελλάδι

  Verso
  Verso

  Number of posts : 52
  Age : 60
  Location : ATH
  Registration date : 2009-02-14

  RIMOR .... εν Ελλάδι Empty RIMOR .... εν Ελλάδι

  Post by Verso on Fri Jun 12, 2009 3:23 pm

  Η παρακάτω αναφορά μου σε περιστατικά, γεγονότα και απόψεις αφορούν μόνο προσωπικά βιώματα αυτών, που σκοπό δεν έχει να βλάψει ή να προσβάλει τον ευρύτερο κλάδο των εμπόρων αυτοκινούμενων οχημάτων.

  Πριν από 1 χρόνο αποφάσισα να κάνω και γω πραγματικότητα το κοινό μας όνειρο, ίσως και ζωής για μένα, την απόκτηση ενός αυτοκινούμενου.
  Μετά από μικρή έρευνα (μέγα λάθος) και ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό κατέληξα στην αγορά ενός μεταχειρισμένου Rimor Superbrig (μοντ 07) από συγκεκριμένο έμπορο που εδρεύει στην Αθήνα. Κατά τα λεγόμενα του το όχημα ήταν μοντέλο …demonstration με 11.200 χλμ
  Από τις επαφές που είχα μαζί του, εντυπωσιάστηκα (σαν άσχετος) από τις απόψεις και γνώσεις του, την υπευθυνότητα (?) της δουλειάς του, του άψογου (?) service, δηλ. ότι μόνο αυτός γνωρίζει το αντικείμενο και οι υπόλοιποι (ονομαστικά) μόνο λάθος τρύπες ξέρουν να ανοίγουν….κατά τα λεγόμενα του. Δεν το κρύβω ότι “ψήθηκα” με το πολύ μπλα-μπλα του, σε αντίθεση με άλλους λιγομίλητους συναδέλφους του, που με δυσκολία ικανοποιούσαν τις όποιες απορίες μου.
  Και τα λεφτά υπήρχαν ζεστά, μετρητά. (που πας ρε Καραμήτρο...δεν ήξερες, δεν ρώταγες?)

  Από την πρώτη μέρα ξεκίνησαν τα προβλήματα με το ψυγείο, αφού δεν λειτουργούσε. Μετά από 2 επισκέψεις στον συγκεκριμένο έμπορο και αφού με αέρα προσπάθησε παρουσία μου να καθαρίσει τον σωλήνα καυσαερίων, το ψυγείο άρχισε να λειτουργεί. Όπως μου είπε το πρόβλημα ήταν το κακής ποιότητας υγραέριο.Δεν σκέφτηκα όμως ο αφελής το αυτονόητο.Πως είναι δυνατόν ολόκληρη Rimor να χρησιμοποιεί κακής ποιότητας υγραέριο στα …demonstration μοντέλα της?
  Ξεκινώντας για τις διακοπές του Αυγούστου, η ικανοποίηση αποκατάστασης της βλάβης κράτησε μόλις 2 μέρες, αφού το πρόβλημα με το ψυγείο επανήλθε. Για καλή μου τύχη, στον τόπο διαμονής βρέθηκε Τσέχος τουρίστας,ψυκτικός, γνώστης των ψυγείων αυτών, μιας και η δουλειά στην πατρίδα του ήταν το service τροχόσπιτων.
  Αφού το έλυσε και καθάρισε λεπτομερώς τον σωλήνα καυσαερίων, με τις πέτρες από τα συσσωρευμένα καυσαέρια να πέφτουν ασταμάτητα, μου είπε όντως το πρόβλημα ήταν το κακής ποιότητας υγραέριο, αλλά και η κακή συντήρηση του. Και πάλι όμως σαν αφελής δεν σκέφτηκα πως είναι δυνατόν ολόκληρη Rimor να χρησιμοποιεί κακής ποιότητας υγραέριο στα demostration μοντέλα της και μάλιστα κακοσυντηρημένα!!!

  Μερικές μέρες αργότερα ένα νέο πρόβλημα προέκυψε με τον αεραγωγό οροφής, με την μανιβέλα να γυρίζει ελεύθερα και ο αεραγωγός να παραμένει ανοιχτός. Και τι γίνεται τώρα αν βρέξει? 2 ώρες επάνω στην οροφή, για να λύσω τον μηχανισμό.
  Κατα την επιστροφή επισκέφτηκα τον συγκεκριμένο έμπορο και αφού προσπάθησε να με πείσει (!!!) πως η ευθύνη είναι δική μου και δεν πρόκειται η εταιρία να αναγνωρίσει την βλάβη, προσφέρθηκε να μου κάνει κάποια καλή τιμή αντικατάστασης !!!
  Όταν η απάντηση μου ήταν ότι θα επικοινωνήσω προσωπικά με την εταιρία Rimor ο συγκεκριμένος έμπορος “προθυμοποιήθηκε” μέσα από την “υπευθυνότητα” του, να το κάνει ο ίδιος λέγοντας μου πως η εταιρία δεν απαντάει απ’ευθείας στους πελάτες, παρά μόνο μέσω του ιδίου!!!
  Κάνοντας αρκετό διάστημα υπομονή, επισκέφτηκα ξανά τον συγκεκριμένο έμπορο, ακούγοντας έκπληκτος αυτή την φορά την απάντηση: «Ζήτησα από την εταιρία 5 κομμάτια και αυτοί μου έστειλαν μόνο 2,τα οποία χρησιμοποίησα σε δικά μου καινούργια αυτοκινούμενα που είχαν πρόβλημα!!!» δείχνοντας μου τα κιόλας.

  Εκείνο τον καιρό προέκυψε και ενδιαφερόμενος αγοραστής του αυτοκινούμενου μου, γείτονας μάλιστα. Μετά από σκέψεις κι αφού τα βρήκαμε στα χρήματα, αποφάσισα να το πουλήσω κυρίως λόγω του όγκου του, αφού ήταν μια λάθος επιλογή για μένα....Και εδώ αρχίζουν τα “καλύτερα”.

  Ο υποψήφιος αγοραστής θεώρησε καλό (και καλά έκανε) να επισκεφθεί τον συγκεκριμένο έμπορο κάνοντας έρευνα αγοράς.Παράλληλα υπήρξε και ενδιαφέρον του για κάποιο νεότερο …demonstration (πάλι) μοντέλο της συγκεκριμένης εταιρίας.
  Μαθαίνοντας ο συγκεκριμένος έμπορος ότι πουλάω το δικό μου και “εκτιμώντας” την “άψογη” συνεργασία μας, προσφέρθηκε με υπευθυνότητα να εξυπηρετήσει και τους δυο μας προτείνοντας 2 λύσεις. Ή να αγοράσει το δικό μου με ανταλλαγή καινούργιου, σε τιμή πολύ χαμηλή, πουλώντας το στη συνέχεια στον γείτονα, στα χρήματα που είχα συμφωνήσει ήδη εγώ μαζί του (!!!) Ή να πάρει ο γείτονας το δικό του …demonstration μοντέλο και απλά να ανταλλάξει το δικό μου με καινούργιο. Και όλα αυτά μη γνωρίζοντας πως με τον υποψήφιο αγοραστή, τα λέγαμε σε καθημερινή βάση.
  Μέχρι και τηλεφωνήματα (παρουσία του γείτονα) δέχτηκα από τον συγκεκριμένο έμπορο με συμβουλές όπως «μη ρίξεις την τιμή γιατί κυκλοφορούν κάτι λαμόγια στην αγορά που νομίζουν ότι θα πάρουν τζάμπα αυτοκινούμενα».Ο ίδιος όμως έφτασε να ρίξει την τιμή του δικού του…demonstration, περίπου στο ύψος της τιμής του δικού μου για να μη χάσει τον πελάτη. Τα συμπεράσματα δικά σας….
  Ο αξιοπρεπής γείτονας όμως, αφού αηδίασε (τα λόγια του) με την συμπεριφορά του συγκεκριμένου εμπόρου, αποφάσισε να αγοράσει το δικό μου, με την υπόσχεση μου πως τον αεραγωγό θα τον αλλάξω εγώ, είτε με πληρωμή, είτε μέσω της εγγύησης (?) αφού στα χαρτιά εξακολουθούσε η ισχύς της.

  Με δική μου πλέον πρωτοβουλία και έχοντας την εξουσιοδότηση του νέου ιδιοκτήτη, σε διάστημα 2 μηνών, απέστειλα προς την επίσημη εταιρία Rimor, 2 mail και 1 fax περιγράφοντας αναλυτικότατα τα προβλήματα. Ακόμα περιμένω απάντηση …
  Συνεχίζω με αποστολή mail στην εταιρία κατασκευής των αεραγωγών.Από εδώ η απάντηση ήταν άμεση. Με έκπληξη διαβάζω ότι η εταιρία έχει αναγνωρίσει σαν ελαττωματικό τον μηχανισμό του αεραγωγού και προτείνει την δωρεάν αντικατάσταση του!!!
  Ικανοποιημένος πλέον, έστω από αυτή την απάντηση και μετά από δικαιολογημένες πιέσεις του νέου αγοραστή, επισκέπτομαι ελπίζοντας για τελευταία φορά, τον συγκεκριμένο έμπορο.
  Μετά από ψυχρό (!!!) εκ μέρους του χαιρετισμό και παρουσία πελατών, ζήτησα να μάθω αν τελικά (μετά από 10 μήνες) έχουμε νέα, αναφέροντας βέβαια και την χωρίς απάντηση αποστολή των mails και fax.
  Η εκνευρισμένη απάντηση του ήταν πως το θέμα αφορά μόνο τον νέο αγοραστή!!!Τώρα ποιόν νέο αγοραστή και πράσινα άλογα, τη στιγμή που ο συγκεκριμένος έμπορος δεν ήθελε να τον βλέπει μπροστά του (κατά τα λεγόμενα του) μιας και το πακέτο 3 σε 1 χάλασε.
  Θυμίζοντας του ότι η 2ετής εγγύηση εξαρτημάτων (αν ισχύει) της Rimor λήγει σε λίγες μέρες και θεωρώντας τον εαυτό μου πλέον βλάκα, αλλά όχι μ@λ@κ@, απαίτησα την απάντηση εκείνη τη στιγμή, διαφορετικά θα κινηθώ νομικά ή ακόμα και σε δημοσιοποίηση του θέματος. Μέσω του νέου ιδιοκτήτη βεβαίως.
  Ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε.
  Ο συγκεκριμένος έμπορος να ωρύεται «δεν σέβεσαι ότι έχω πελάτες», εγώ να απαντώ «εσύ δεν σέβεσαι τα ωραία, ζεστά και πολλά χρήματα μου που σου έδωσα;» οπότε χτυπώντας χέρια και πόδια στο γραφείο του, ουρλιάζοντας απαίτησε επανειλημμένως να σηκωθώ και να φύγω από το μαγαζί του αλλιώς θα με πετάξει έξω με τις κλωτσιές. Ούτε το πρόβλημα της κινητικής αναπηρίας μου δεν σεβάστηκε ο αθεόφοβος. Μόνο την πιθανή ματαίωση πώλησης προς τους παρόντες πελάτες σκεφτόταν.
  Αφού αποχώρησα σεβόμενος μόνο τους πελάτες, που έκπληκτοι παρακολουθούσαν όσα συνέβησαν, πήγα στο αστυνομικό τμήμα, για την καταγραφή του γεγονότος κατά δήλωση μου, στο δελτίο συμβάντων.
  Ήδη η καταγγελία προς την Ένωση Καταναλωτών έγινε, όπως και η δημοσιοποίηση των γεγονότων μέσω του έντυπου τύπου αλλά και διαφόρων sites του διαδικτύου ξεκίνησε.
  Κλείνοντας και υπενθυμίζοντας ότι η παραπάνω αναφορά μου σε περιστατικά, γεγονότα και απόψεις αφορούν μόνο προσωπικά βιώματα αυτών, που σκοπό δεν έχει να βλάψει ή να προσβάλει τον ευρύτερο κλάδο των εμπόρων αυτοκινούμενων οχημάτων, τα γεγονότα είναι αληθή, αποδεικτικά στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιου και ενδιαφερόμενου, θα ήθελα να απευθύνω μία ερώτηση προς τον κλάδο των εμπόρων: « Εσείς αγαπητέ κύριε Ζαμπέτα, Παναγούλια, Καστρίτη, Ασημακόπουλε, Τουράσογλου, Σκέντζο και υπόλοιποι, με τέτοιες συμπεριφορές αντιμετωπίζετε τους πελάτες σας? »
  Μη ξεχνάτε και δεν ξεχνάμε πως τα λεφτά που σας δίνουμε είναι πολλά….πάρα πολλά και πρέπει να έχουμε απαιτήσεις, μα πάνω απ’όλα κάποιοι του χώρου σας,οφείλουν να δείχνουν το λιγότερο Σεβασμό.
  Κι αν δεν μπορείτε εσείς να προστατέψετε τον χώρο σας από τέτοιου είδους συμπεριφορές, μπορούμε εμείς να προστατέψουμε την αξιοπρέπεια μας και τα ωραία μας χρήματα από τέτοιου είδους εμπόρους.
  aef
  aef
  Admin

  Number of posts : 54
  Age : 63
  Location : Athens, Greece
  Registration date : 2008-12-06

  RIMOR .... εν Ελλάδι Empty Rimor (και μάλλον όχι μόνο) .... εν Ελλάδι

  Post by aef on Sun Jun 14, 2009 12:00 am

  Αγαπητέ Βασίλη,
  Διαβάζοντας την "αναφορά" σου, αναλογίζομαι τους χιλιάδες έλληνες καταναλωτές (μεταξύ των οποίων συγκαταλέγομαι και εγώ) που έχοντας πέσει θύματα ελαττωματικών προϊόντων ή κακών υπηρεσιών, αποδέχονται - κατά μεγάλη πλειψηφία - την "ατυχία" τους στα πλαίσια του θέσφατου "εδώ είναι Ελλάδα .....που να βρεις το δίκαιο σου!". Δυστυχώς, αυτή η μοιρολατρική αντιμετώπιση καθιστά τον έλληνα καταναλωτή και γενικότερα πολίτη, a priori "χαμένο" στις συναλλαγές του (οικονομικές και μη). Όσοι βέβαια τολμούν να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα τους, κατά κανόνα, μετά από φωνές - επιστολές - παραστάσεις κλπ, διακαιώνονται δίχως όμως να αποζημιώνονται για το χρόνο που δαπάνησαν και τη "ψυχική οδύνη". Βλέπεις, αυτά (ιδιαίτερα το τελευταίο) δεν έχουμε μάθει να τα κοστολογούμε εν Ελλάδι! Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι άμεσα συνυφασμένο με την κουλτούρα των νεοελλήνων, τον κοινωνικό πειθαναγκασμό μας, την εκπαίδευση μας, την μη εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, κλπ! Sad Sad Sad

  Οφείλω να σου ομολογήσω ότι η συμπεριφορά του εν λόγω εμπόρου δεν μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση (είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν παράπονα και από άλλους εμπόρους, απλά δεν τα έχουν δημοσιοποιήσει ή δεν τα ξέρουμε), αλλά το βέβαιο είναι ότι η απαξίωση απάντησης από τη Rimor είναι λίαν επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Και αυτό γιατί μας έχουν προκαταβολικά απαξιώσει λόγω του μικρού μεγέθους της αγοράς ή γιατί έχουν κατάλληλα "δασκαλευτεί" από τους εδώ αντιπροσώπους. Mad Mad Mad

  Επειδή η Rimor δεν πρόκειται να "καταλάβει" από οποιαδήποτε ενέργεια σου εντός συνόρων, θα σου πρότεινα να την αναγκάσεις να σου απαντήσει σε ...... ευρωπαϊκό επίπεδο (βλέπεις όταν "παίζουμε" εκτός έδρας, τα πάμε καλύτερα). Πως μπορεί να γίνει αυτό? Απλά στείλε την επιστολή σου σε ξένο forum (π.χ. στο forum του motorhomefacts, αφού πρώτα εγγραφείς σ' αυτό, ή σ' αυτό αλλά βέβαια και σε οποιοδήποτε άλλο βρεις, όσο το δυνατό σε περισσότερα .... τόσο το καλύτερο! Άλλωστε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ένα απλό copy-paste!!). Εννοείται ότι την κάθε παρέμβαση σου σε forum θα την κοινοποιείς στη Γενική Δ/νση της Rimor αλλά και στον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο! Επιτέλους, ας τρέξουν και αυτοί λίγο για να μάθουν ότι η αμέλεια τους έχει κόστος και να είσαι σίγουρος ότι αυτοί ξέρουν πολύ καλά να κοστολογούν τον χρόνο τους! Laughing Laughing Laughing

  Φίλε Βασίλη, η ανάρτηση σου, αποτελεί την αφορμή για τη δημιουργία ενός νέου χώρου συζητήσεων (βλ. Παράπονα και Καταγγελίες) όπου μπορούμε να καταθέτουμε τα παράπονα & καταγγελίες μας προστατεύοντας έτσι τους ..... αδαείς. Για ευνόητους λόγους το forum αυτό είναι προσβάσιμο μόνο από τα μέλη της παρέας μας. Δεν ξέρω αν κάποιος φίλος έχει μια διαφορετική άποψη και αν ναι, εδώ είμαστε να το .... διορθώσουμε!
  Verso
  Verso

  Number of posts : 52
  Age : 60
  Location : ATH
  Registration date : 2009-02-14

  RIMOR .... εν Ελλάδι Empty Re: RIMOR .... εν Ελλάδι

  Post by Verso on Wed Jun 17, 2009 1:12 pm

  Πολύ χρήσιμος ο νέος χώρος συζητήσεων αγαπητέ Ανδρόνικε.
  Ευκαιρία λοιπόν να εκθέσει το κάθε μέλος του forum, τα παράπονα και τις kαταγγελίες του, ξεφεύγοντας από την μοιρολατρική αντιμετώπιση των καταστάσεων. Επιτέλους θα πρέπει οι τέτοιου είδους "έμπορες" να μάθουν ότι τα "κορόιδα" των 50 και 60.000eur, αρχίζουν να εκλείπουν.
  Όπως επίσης πολύ χρήσιμο μέσα από την νέα κατηγορία αυτή, θα είναι και η ανάδειξη των σωστών επαγγελματιών. Γιατί σίγουρα υπάρχουν...
  Όσο αφορά τις επόμενες ενέργειες μου για το θέμα αυτό, σε λίγες μέρες θα υπάρχουν νεότερα για τις κινήσεις μου.
  Η καταπάτηση μόνο της αξιοπρέπειας, μου δίνει δύναμη και πείσμα, να το φτάσω μέχρι τέλους.
  ...συνεχίζεται
  aef
  aef
  Admin

  Number of posts : 54
  Age : 63
  Location : Athens, Greece
  Registration date : 2008-12-06

  RIMOR .... εν Ελλάδι Empty Re: RIMOR .... εν Ελλάδι

  Post by aef on Sat Jun 20, 2009 1:07 am

  Καλή δύναμη ..... και περιμένω feedback από τις ενέργειες σου!
  Verso
  Verso

  Number of posts : 52
  Age : 60
  Location : ATH
  Registration date : 2009-02-14

  RIMOR .... εν Ελλάδι Empty Re: RIMOR .... εν Ελλάδι

  Post by Verso on Mon Jun 22, 2009 2:01 pm

  Τα νεότερα….

  Μέσα από το forum θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την εταιρία Caravan Expert, για την αφιλοκερδώς μεσολάβηση της αποστολής και παραλαβής του ανταλλακτικού των αεραγωγών. Και ήταν τόσο απλό τη στιγμή που η κατασκευάστρια εταιρία έχει αναγνωρίσει το προϊόν σαν ελαττωματικό.

  Σε συνάντηση μου με τον νέο ιδιοκτήτη αναφέρθηκε και η άμεση εξυπηρέτηση που είχε όταν χρειάστηκε να επισκεφθεί τον “συγκεκριμένο έμπορο”, για επιδιόρθωση άλλης βλάβης του αυτοκινούμενου του. Όλα αυτά μετά την δημοσιοποίηση των γεγονότων και με την υπόσχεση του νέου αγοραστή, πως θα αποσύρω τις δημοσιεύσεις – καταγγελίες.
  Συμπεριφερθείτε σωστά όπως πρέπει και κάνατε κύριε έμπορε και εγώ θα είμαι αυτός που τις καταγγελίες μου θα τις μετατρέψω σε ευχαριστίες και συγχαρητήρια.Εύχομαι και ελπίζω ο τρόπος συμπεριφοράς και αντιμετώπισης να ήταν κάποιες άτυχες στιγμές σας και τίποτα παραπάνω.

  Πως κρίνετε κοι αντιπρόσωποι-έμποροι, το γενικό συμπέρασμα συζήτησης του ΣΚ με συνcamperίστες, περί σχέσεων εμπόρων-αγοραστών, ήταν ότι μας “αγαπάτε” μόνο για τα 50-60 χιλιάρικα eur της αγοράς και μετά δεν μας ξέρετε? Δικαιολογημένα τα παράπονα ή όχι?

  Υ.Γ. Φίλτατε διαχειριστή aef δεν γνωρίζω κατά πόσο ωφελούν τέτοιου είδους αναφορές και συζητήσεις. Τις βρίσκω όμως πιο χρήσιμες από επανειλημμένες περιγραφές γεγονότων όπως γλέντια, χοροί και ψητά. Δεν νομίζεις? Wink
  avatar
  magbas

  Number of posts : 20
  Registration date : 2008-12-08

  RIMOR .... εν Ελλάδι Empty Re: RIMOR .... εν Ελλάδι

  Post by magbas on Tue Jun 23, 2009 5:23 pm

  Νομίζω πώς θα ήταν σκόπιμο να ενημερωθούμε για τις ενέργειες πού θα κάνει το ΚΕΠΚΑ για την υπόθεσή σου ,αγαπητέ VERSO.Έτσι θα έχουμε μία ολοκληρωμένη άποψη για την εν λόγω εταιρία και εννοώ την rimor εν Ελλάδι και με ποιό τρόπο θα δικαιολογήσει την στάση της απέναντι σου.
  Μέχρι τότε ας δούμε κάτι σχετικό πού αφορά μια άλλη επιχείρηση στην
  B. Ελλάδα και του θέματος επιλήφθηκε το ΚΕΠΚΑ.

  Το τραγικό χρονικό ενός τροχόσπιτου…

  ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών
  Τσιμισκή 54 – 54623 – Θεσσαλονίκη
  Τηλ.: 2310233333 – 2310269449 – Fax: 2310242211
  Κέντρο Εξυπηρέτησης Καταναλωτών: 801-11-17200
  consumers@kepka.org - http://www.kepka.org

  Αρ.Πρωτ: 1418
  Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2006

  Δελτίο Τύπου
  Το τραγικό χρονικό ενός τροχόσπιτου…

  Καταναλωτής επισκέφτηκε, τον Απρίλιο του 2005, επιχείρηση εμπορίας αυτοκινούμενων και τροχόσπιτων, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, για να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο τροχόσπιτο, αξίας 4.300 ευρώ. Το τροχόσπιτο είχε σπασμένα τζάμια και ελαστικά, η πόρτα του δε διέθετε λάστιχο. Ο Καταναλωτής επισήμανε τα προβλήματα και η επιχείρηση δεσμεύτηκε ότι θα τα επισκευάσει. Ο Καταναλωτής κατέβαλε 400 ευρώ, ως προκαταβολή, στην επιχείρηση και συμφώνησε να παραλάβει το διορθωμένο τροχόσπιτο, σε 20 ημέρες. Όταν, όμως, πήγε να παραλάβει το τροχόσπιτο, τίποτε δεν είχε τηρηθεί, από τη συμφωνία του, με την επιχείρηση. Επιπλέον, επειδή είχε προηγηθεί βροχή, πριν από αυτή τη δεύτερη επίσκεψη, στην επιχείρηση, το τροχόσπιτο «είχε μπάσει νερά», από την οροφή του. Ο Καταναλωτής ζήτησε να ακυρωθεί η αγορά και να του επιστραφεί η προκαταβολή. Δυστυχώς, η εταιρία αρνήθηκε, κατηγορηματικά, να επιστρέψει την προκαταβολή.

  Μετά από παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ., στην επιχείρηση, ώστε να λυθεί, φιλικά, η διαφορά και επειδή η συμπεριφορά της επιχείρησης ήταν αγενής και απαξιωτική. Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης «κρυβόταν». Πότε ισχυριζόταν ότι δε γνώριζε την υπόθεση, πότε ότι δεν είχε λάβει την επιστολή μας, πότε ότι το ΚΕ.Π.ΚΑ. δε γνωρίζει τη νομοθεσία, πότε έλειπε, πότε την αντικαθιστούσε η «αδελφή της», πότε ένας υπάλληλος, πότε ο σύζυγος κ.λπ. Έφτασαν, στο σημείο να ειρωνεύονται τον Καταναλωτή και το ΚΕ.Π.ΚΑ.: «Εσείς είστε οι Πλανητάρχες;» «Αν ψάχνετε την κ. ……, να πάτε στην ασφάλεια ή στη Νικολούλη».

  Επειδή πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος Καταναλωτής δεν είναι ο μόνος, που «εξαπατήθηκε», από αυτή την επιχείρηση, καλούμε τους Καταναλωτές να μας γνωρίσουν τυχόν προβλήματα, που αντιμετωπίζουν, με αγορές τροχόσπιτων, από εταιρία, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, στο γνωστό τηλέφωνο 2310233333, ώστε να διαπιστώσουμε το μέγεθος της «απάτης» και να προστατεύουμε τους Καταναλωτές, «επόμενα θύματα», καταγγέλλοντας την επιχείρηση δημόσια, για να αντιληφθεί ότι οι Καταναλωτές ξέρουν να τιμωρούν, όσους δε σέβονται τα δικαιώματά τους.
  Verso
  Verso

  Number of posts : 52
  Age : 60
  Location : ATH
  Registration date : 2009-02-14

  RIMOR .... εν Ελλάδι Empty Re: RIMOR .... εν Ελλάδι

  Post by Verso on Thu Jun 25, 2009 12:46 pm

  magbas wrote:Το τραγικό χρονικό ενός τροχόσπιτου…
  ....και νόμιζα πως είμαι ο μοναδικός που αντιμετώπισα προβλήματα...

  Τα νεότερα φίλε magbas μετά την “εξυπηρέτηση” του νέου ιδιοκτήτη, είναι ότι ο ίδιος δεν θέλει το θέμα να συνεχιστεί..
  Δεν υπάρχει νομίζω και λόγος διεκδίκησης των αυτονόητων την στιγμή που ο ίδιος όπως είπε, “εξυπηρετήθηκε”. Πλέον το θέμα αφορά αυτόν.
  Κρατάω προσωπικά την απρεπή συμπεριφορά του εμπόρου και το θέμα μάλλον σταματάει εδώ.
  Σαν κέρδος της υπόθεσης όμως βρίσκω την δημιουργία της στήλης Παράπονα και Καταγγελίες, που μέσα από την δημοσιοποίηση των προβλημάτων που ίσως αντιμετωπίσει ο κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινούμενου, αλλά και μέσω του ΚΕ.Π.ΚΑ θα μπορέσει να βρεί κάποια λύση, ξεφεύγοντας από την μοιρολατρική αντιμετώπιση των πραγμάτων.

  Με την ευκαιρία magbas να ρωτήσω αν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες σχετικά με την δημιουργία του Greek Internet motorhome club.
  Ξεκίνησε ή βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας?
  aef
  aef
  Admin

  Number of posts : 54
  Age : 63
  Location : Athens, Greece
  Registration date : 2008-12-06

  RIMOR .... εν Ελλάδι Empty Re: RIMOR .... εν Ελλάδι

  Post by aef on Tue Jul 07, 2009 6:16 pm

  Αγαπητοί φίλοι,
  Το θέμα όπως βλέπω έκλεισε με ένα αναμφίβολα παράπονο ή απογοήτευση μιας και το κύριο ζητούμενο ουδόλως επετεύχθη! Και αυτό δεν ήταν άλλο από μια δημόσια συγγνώμη πρώτιστα από τη Rimor και δευτερευόντως από τον εν Ελλαδιστάν αντιπρόσωπο της. Δυστυχώς η "συγγνώμη" έχει προ πολλού εκλείψει στην ελληνική κοινωνία, οπότε ο καθένας προσπαθεί με τον τρόπο και τη συμπεριφορά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και εν τέλει αποκλειστικά να αποσκοπεί στην "θεραπευτική" δράση του πανδαμάτορα χρόνου! Στην απλή νεοελληνική δηλαδή "αφού την κάναμε τη δουλειά μας, άστο να πάει στο ... καλό"!
  Βέβαια, δεν είναι δυνατό τέτοια ζητήματα να αντιμετωπίζονται μεμονωμένα (εκτός και αν κάποιος διαθέτει χρήμα και χρόνο καθώς και την υποστήριξη δικηγόρων με σκοπό δια της δικαστικής οδού ικανοποίησης του) και το μόνο που μας απομένει είναι αφενός η δημοσιοποίηση των κακών αλλά και των καλών εμπειριών μας (ας είναι καλά το internet που μας παρέχει μια άμεση και ανέξοδη προβολή) και αφετέρου η οργανωμένη παρέμβαση μέσω μαζικών φορέων (στην προκείμενη περίπτωση η ΕΛΑΤ ή κάποια άλλη ένωση ή λέσχη αν κρίνετε ότι η πρώτη δεν μπορεί να διαδραματίσει αυτό το ρόλο).
  Φίλε Verso, ίσως τελικά το μοναδικό "όφελος" της ταλαιπωρίας σου να είναι το άνοιγμα του forum "Παράπονα & Καταγγελίες" και για το οποίο δεν τρέφω αυταπάτες για τον τρόπο της καταλυτικής δράσης του καθώς αυτό ευκόλως στιγματίζεται ως ένα forum μιας παρέας και τίποτα περισσότερο. Και αντικειμενικά έτσι είναι ....
  avatar
  magbas

  Number of posts : 20
  Registration date : 2008-12-08

  RIMOR .... εν Ελλάδι Empty Re: RIMOR .... εν Ελλάδι

  Post by magbas on Thu Jul 09, 2009 10:38 pm

  verso wrote:
  Με την ευκαιρία magbas να ρωτήσω αν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες σχετικά με την δημιουργία του Greek Internet motorhome club.
  Ξεκίνησε ή βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας?[/quote]


  Αγαπητέ φίλε verso

  Συναντήσεις και συζητήσεις έχουν γίνει πολλές .Οι δυσκολίες όμως του «εγχειρήματος» είναι αρκετές. Πιστεύω όμως πώς θα ξεπεραστούν κάποιες από αυτές και ίσως μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα να έχουμε αποτελέσματα.

  Ας έχουμε λίγη υπομονή

  Sponsored content

  RIMOR .... εν Ελλάδι Empty Re: RIMOR .... εν Ελλάδι

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Tue Jul 16, 2019 6:19 pm